Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foutmelding

Anoniem
jolo
17 antwoorden
 • Duidt meestal op een hardware probleem. Maar het kan van alles zijn. Ik denk niet het geheugen, dat geeft eerder een 50 error ipv 8E. Kan harddisk of videokaart zijn. Kun je wel zonder problemen booten van een livecd?

  http://www.damnsmalllinux.org/
 • Moet ik die 'livecd' downloaden van die site?
  en als het mn hd is ben ik dan al mn bestanden kwijt? Want dat zou wel een ramp zijn namelijk!!
 • Hallo,

  Ik heb hier een kapotte computer. Als ik die op start krijg ik een blauw scherm erin. Met de code: *** STOP: 0x0000008E (0xc0000005, 0x80536e14, 0xf9e806b0, 0x00000000)

  Nu heb ik geprobeerd om via de Win XP cd-rom systeemherstel te doen. maar dna krijg ik de fout: Kan het bestand setupdd.sys niet in het geheugen laden. De foutcode is: 7

  Nu zit ik even vast en weet ik niet meer wat ik moet doen? Kunnen jullie mij helpen?

  Groeten, Jurgen
 • Test het geheugen eenst met memtest ( www.memtest.org ). Zet de image op floppy/cd en start ervan op. Laat de controle een paar uur lopen…
 • Je hebt dus geen backups? Onbegrijpelijk is dat toch altijd. Een harddisk heeft een beperkte levensduur. Het is niet de vraag óf ie kapot gaat, maar wanneer. Als verlies van data voor jou van een ramp is, is het gewoon kamikazewerk zonder backups. Maar goed.

  Een livecd kun je downloaden als iso image. Dit brand je met een geschikt programma als image naar een cd. Daarna booten met de cd. Mogelijk kun je een bootscherm kiezen (Esc, F2), anders in het bios even de opstartvolgorde aanpassen.

  Je harddisk kun je testen met de diagnose tool van de fabrikant. Hier te vinden: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

  Als de schijf nog benaderbaar is, zou ik wel iig onvervangbare bestanden backuppen. Desnoods even de schijf in een andere pc monteren.
 • een hd er uithalen kan ik niet! even over dat back-up'en. Ik had de bestanden op een externe hd gezet. toen de pc opnieuw geinstaleerd. en toen de bestanden terug gezet. en nu na 4 dagen krijg ik ineens deze melding. maar ik zal weleens proberen met wat jij zegt!!

  En een ramp is overdreven. Maar het is niet mijn pc. en er stonden wat school bestanden en ene paar offertes in. Dus dat is wel lullig vind ik!!
 • Met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, is er (wat mij betreft) geen excuus om geen goede backup te hebben.

  Bovendien, als je een backup terugzet, verwijder je die backup toch niet na 4 dagen?

  Ik gebruik zelf een externe harddisk (300 gb voor nog geen 100 euro) en wat dvd rewritables (a 4 euro per stuk).

  De echt belangrijke bestanden brand ik dan op een rewritable, die is later altijd te hergebruiken.

  To the topic…. Waarom kan je de harddisk er niet (tijdelijk) even uithalen, om te kijken of je de gegevens kunt backuppen?
 • Omdat ik geen verstand heb van hoe ik dat moet doen! Ik heb nog nooit in de computer dingen aangepast!
 • Het loshalen van een harde schijf is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar de kast open te maken en de harde schijf los te schroeven (meestal met vier schroefjes). Ook moet je de twee kabels die aan de schijf vast zitten (voeding en data) even loshalen. Daarna kun je de schijf simpelweg uit de behuizing schuiven.

  Als je het toch niet vertrouwd, kun je misschien eens een handige vriend of kennis vragen of die je erbij wil helpen.
 • Hmm, oké ik wil het er wel op wagen. Maar als de harde schijf er uit is. Wat moet ik er dan mee doen? aansluiten op een andere pc zodat ik windows start via de eigen harde schijf en via die pc in de kapotte harde schijf kan ?
 • Ben je wel een beetje handig met software? Je kunt ook een windows live cd maken, mbv. ubcd4win. Daar staan ook diverse diagnose- en recoverytools op. Je hebt verder alleen een windows cd en een brandprogramma nodig.

  http://www.ubcd4win.com/
 • Ja daar ben ik handiger mee. Probeer eerst dat wel! Dat is toch wat hierboven ook beschreven staat?

  Jullie horen nog van me! tot nu toe DANK JE WEL!!!!!
 • Hoe werkt dat nou precies met dat programma ubcd4win ? moet dat gedownload programma'tje op cd zetten ? en dan in die kapotte pc doen ?? of moet ik het installeren op een werkende pc en dan iets branden? want ik snap er niet zo veel van ?
 • Nu ben ik weer terug bij de computer. Maar nu start ik hem op (zonder dat ik er iets aan heb gedaan) en nu is de foutmelding:

  STOP: 0x000000A5

  Wat wil dat zeggen ???
 • Nu 5 minuten later krijg ik geen blauw scherm meer. Ik krijg wel eerst de mogelijkheid om op 5 verschillende manieren op te starten:
  Veilige modus
  Veilige modus met netwerkmogelijkheden
  Veilige modus met opdrachtprompt

  Op starten met laatst werkende instellingen

  Windows normaal starten

  Als ik er 1 kies (maak niet uit welke) dan krijg ik de melding

  [b:dab670a4a3]Windows kan niet worden gestart omdat het bestand is beschadigd of niet kan worden gevonden:
  System32\DRIVERS\pci.sys

  U kunt proberen om dit bestand te repareren door Windows Setup te starten vanaf de orignele cd-rom met installatie bestanden. Kies 'r' in het eerste scherm om de reparatieprocedure te starten.[/b:dab670a4a3]

  wat nu ?
 • Als je hulp wilt, zul je toch wel antwoord moeten geven op de vragen.
 • Nou.. Dat wat jij zegt over die livecd die krijg ik niet gemaakt.. en verder de harde schijf eruit halen wil ik liever niet doen..

  Maar de foutmelding is nu anders dan in het begin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.