Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe harddisk

Anoniem
NoTurns
4 antwoorden
 • Hallo,

  Bij voorgaande vragen ben ik op dit forum altijd erg goed geholpen, waarvoor mijn dank!

  Bij deze heb ik opnieuw een vraag voor de aanschaf van een onderdeel: namelijk een nieuwe harde schijf.

  Ik wil het liefst een schijf van tussen de 300Gb tot 500Gb. Hij wordt geinstalleerd in een Pentium D 2.8ghz met 2Gb geheugen (nadere specifiacties kan ik eventueel geven). Budgetair zit ik niet echt aan een bepaalde grens.

  De PC wordt voor vanalles gebruikt (spellen, internet, office etc…) maar het meest kenmerkende is denk ik wel dat er ook veel met grote PostgreSQL databases gewerkt wordt. Daarnaast worden er regelmatig grote bestanden gedownload en weer gebackupt (veel lees- en schrijfwerk dus) en wordt er veel op het systeem gemultitaskt.

  Ik heb al wat onderzoek gedaan en heb ergens op tweakers gezien dat de Hitachi harde schijven over het algemeen erg goed uit de tests komen. Vooralsnog heb ik de volgende schijven op het oog:

  http://www.azerty.nl/producten/zoek/?SPECIFICATIE[1195][%3D]=16&GROEP_ID=125&MERK_ID=367&SORTERING=merk_asc

  Zijn dit goede keuzes en zo ja, welke raden jullie mij aan? (volgens mij is de opslagcapaciteit namelijk niet het enige verschil tussen deze schijven) Zijn er misschien nog andere (betere) schijven?

  Alvast bedankt voor alle info!
 • Ik zou een van deze twee nemen.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/125/8119/barracuda-7200-10.html
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/125/5545/caviar-se16.html
 • Voor echte snelheid schijnen de schijven uit de Raptor-serie goed uit de bus te komen, alhoewel ik persoonlijk een Seagate (Barracuda) zou aanschaffen. Die zijn ook meer dan snel genoeg en hebben vijf jaar garantie.
 • Allemaal leuk en aardig, maar één raptor 74GB kost ongeveer net zoveel als 2 stuks 500GB schijven. En als je echt snel wilt, neem je natuurlijk een 15k scsi schijf. Moet je ook met scsi centen komen. :-)

  http://tweakers.net/pricewatch/147793

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.