Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe Lacie harddisk werkt niet

Anoniem
gerben
5 antwoorden
  • [quote:5c8412f9a9="gerben"]Mogelijk moet je hem nog even formatteren. Kun je doen in schijfbeheer. Als ie daar wel zichtbaar is tenminste.[/quote:5c8412f9a9]

    Ja! Dat heeft gewerkt. Dank je! Raar dat ze dat niet in de handleiding zetten.
  • ik heb pas een externe harddisk gekocht van LaCie. Iemand had me aangeraden om bestanden extern op te slaan zodat de interne schrijf van de PC alleen bezig is met Windows en programma's draaien. Gisteren heb ik geprobeerd dit aan te sluiten via firewire, maar de schijf stond er niet bij onder Deze computer. Bij apparaatbeheer stond ie er wel tussen en ook niet met een conflict. Toen heb ik om te testen de disk aangesloten met USB, en daarbij zelfde verhaal. De disk is niet te vinden bij Deze computer maar de PC zegt dat ie wel is geïnstalleerd. Wat moet ik doen?
  • Mogelijk moet je hem nog even formatteren. Kun je doen in schijfbeheer. Als ie daar wel zichtbaar is tenminste.
  • Och, een nieuwe schijf moet je eigenlijk altijd formatteren. Van externe schijven weet ik het niet zo, dacht dat die ook wel geformatteerd geleverd werden. Maar je kunt de schijf ook op een apple of een linux bak aansluiten. En dan heb je een ander bestandssysteem. Zelfs meerdere per systeem. Ook bij windows trouwens, kan fat32 of ntfs zijn. Ik geef zelf de voorkeur aan fat32, is het beste uitwisselbaar. Maar als je hem alleen voor jezelf gebruikt, maakt het niet zoveel uit. Ntfs is wat robuuster.
  • Van externe hardeschijven die door de fabrikant in een externe behuizing worden geplaatst, is het inderdaad gebruikelijk dat deze geleverd wordt met een FAT32 partitie erop. Is dat niet het geval zou het inderdaad in de meegeleverde handleiding behoren te staan. Partitioneren en formatteren is meer gebruikelijk voor degene die een losse externe HD behuizing plus een losse HD aanschaffen en 'm zelf erin zetten.

    [quote:32df3fe1f4="gerben"]Ik geef zelf de voorkeur aan fat32, is het beste uitwisselbaar. [/quote:32df3fe1f4] Als het om een 3,5 inch externe HD gaat is die toch al niet zo geschikt voor mobiel gebruik. Bovendien als het buiten vriest moet deze eerst acclimatiseren alvorens te worden gebruikt. Een USB stick lijkt me mobieler.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.