Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Airco met laptop/pc

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb een lange tijd (2-4 jaar) geleden een artikel gelezen over laptops/pc's die defect kunnen raken in gebruik met een mobiele airco. Door de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid zouden laptops/pc's hierdoor defect kunnen raken.

  Nu sta ik op het punt daadwerkelijk een mobiele airco aan te schaffen, en ik gebruik ook een laptop. Is het waar dat deze 2 niet met elkaar 'overweg' kunnen (dat ik beter geen airco kan gebruiken in de kamer waar de laptop/pc is) ?
 • met mijn gezonde boerenverstand zeg ik: als je die airco zodanig afstelt dat je laptop er ziek van wordt, lig jij allang rillend met hoge koorts tussen de klamme lappen :D
 • :lol:

  Maar de luchtvochtigheid etc. kan dus geen kwaad? Want ik meende gelezen te hebben dat de lucht electisch/statisch geladen ofzo wordt (sorry, heb er helemaaaaal geen verstand van :D ) en dat de laptop hier niet tegen kan?
 • Er bestaan inderdaad filters die werken met hoge voltages.
  In de autotechniek wordt dat wel eens gebruikt, wordt de lucht onder spaning gezet, zodat de stof aan een filter gaat kleven ofzo.

  Bacterien komen ook veel voor in aircoos, is het een ideaal klimaat voor.
 • Ik heb over iets dergelijks nooit wat gelezen. Het kan dus best waar zijn en ik ben dus benieuwd naar de exacte tekst. Nu bestaat er bij temperatuurwisselingen (bv van koel naar warm-vochtig), vaak kans op condensvorming. Dat kan dus wel schade opleveren.
 • Electrostatische lading van lucht/gassen gebeurt op grote schaal bij moderne electriciteitscentrales en dient om het fijnstof uit de verbrandingsgassen te halen.
  Voorts worden de meest onzinnige argumenten gebruikt om iets de schijn van meerwaarde te geven en natuurlijk om de prijs aan te passen en ik heb een zwaar vermoeden dat deze argumenten uit het circuit van meerwaarde vermeerderaars stammen en veelal gebracht wordt als sprookjes voor volwassenen.
  De laptopfabrikanten zouden als dit waar zou zijn het overduidelijk in de garantievoorwaarden vermelden en waarschuwen, ergo bull.
  Mobiele airco, waarom, wil je dat ding achter je aanslepen? moet je wel in elke ruimte een goede warmteafvoer kanaal maken om de geproduceerde warmte van dat ding af te voeren, wil je dat niet of heeft de airco geen warmteafvoerslang, begin er dan maar niet aan want dan is het meer een illusie machine dan een airco.
  Een serieuze airco moet een heel forse warmteafvoer hebben, zo niet dan is het niet meer als een ventilator die extreem veel stroom gebruikt !
  Dan , tegenwoordig zijn er bij veel zaken airco split units te koop voor minder als 400 € die ook nog een zg plug en play aansluiting hebben, dus niet meer gevuld en of gevacumeert dienen te worden.
  Het is buitenunit plaatsen of ophangen, gat in de muur en de kant en klare voorgemonteerde slang/kabel die aan de binnenunit vastzit door de muur steken en inpluggen in de buitenunit ( is een soort kliksysteem) en klaar is kees.
  De buitenunit moet wel 24 uur rechtop gestaan hebben voordat hij mag draaien, net als bij koelkasten en dergelijke.

  Dan worden er op bijna gratis busreisjes ook al zg stand alone airco`s verkocht/ opgedrongen met veel te hoge prijzen voor die apparaten die niet of nauwelijks werken en wel meer als 600 € kosten.

  Ozonisators worden ook wel in het biostabielcircuit verkocht en zullen nu wel aan de beurt zijn nu de biostabiel uit de lucht moet/is, ook deze dingen zijn onschadelijk voor je laptop of werken gewoon niet.
 • Lucht die uit de airco komt is meestal heel droog, ongeveer 35% luchtvochtigheid.
  ik krijg er altijd last van die aircos, lenzen gaan irriteren enzo :-?
  Tegenwoordig heeft ieder kantoor een luchtbehandeling met een enorme airco, dus die laptops zullen er wel tegen kunnen
 • Onvoorstelbaar waar men zich zorgen over maakt…..echt pietluttig.
 • Ik had het op mezelf nooit bedacht, maar als ik er ooit een paginagroot artikel in de krant over heb gelezen, wil ik er toch het fijne wel van weten..

  maar in ieder geval bedankt voor jullie reacties! :)
 • Inderdaad, ze moeten de krant toch met iets volkrijgen….ik noem het reeds lang geen "kranten" meer maar "leugenblaadjes"….
  Onder de noemer "persvrijheid" mogen ze alles publiceren wat ze ook maar bedenken. Die paar maal dat ze op hun bek vallen en schade moeten betalen nemen ze er lustig bij !
 • De meest uitgebreide schadelijke en subtiel verfijnde soort vervuiling is de[b:68363e5996] geestelijke [/b:68363e5996]milieuvervuiling.
 • ja het is dus waar wat er in de krant staat

  ik heb het vandaag ondervonden
  mijn MOBIELE airco stond een ganse dag op en mijn computer viel gwn uit
  tijdens het heropstarten viel hij telkens terug uit
  gelukkig heb ik nog een reserve pc maar hopelijk doet ie het nog morgen ofzo

  dus geen airco en pc samen !!!!!!
 • Heb mijn bedenkingen over mobiele airco, maar als je er gelukkig mee bent, houden zo, staat toch wel op een geaard stopcontact?
  Dan, mijn grootvader vierde op een niet buitensporige manier oud en nieuw, de volgende dag was hij overleden, is deze eenmalige gebeurtenis het bewijs dat oud en nieuw vieren schadelijk is?

  Dan ,van vochtige lucht gaat iets wat eerder roesten,oxideren of hoe je het ook wilt noemen, van droge lucht kan je zeggen dat de kans op statische electriciteit groter is en je dus als je maar dikwijls genoeg met je losse geheugen of je CPU zit te spelen de kans groter is dat het door electrostatische lading naar de knoppen is gegaan.
  Voor ik het vergeet, controleer je schoenen en de vloerbedekking waar je op staat even op de mogelijkheid van opwekken van statische electriciteit en zoek ook even uit of je kleding wel of niet past met de stoffen op de meubels vanwege ook weer het mogelijk opwekken van statische electriciteit, o ja en niet te veel bewegen want je kledinglagen zouden ook wel eens de ideale combinatie zijn voor het opwekken van de allesvernietigende statische electriciteit, heb zoiets ook al eens met mijn lakens gehad, was eigenlijk best geinig.
  Ik overweeg mijn computer te plaatsen in een vacuumgetrokken glazen stolp en een kooi van faraday en de stroomvoorziening te regelen via een cascade van spikefilters en een aantal spanningsstabilisatoren achter en voor de voeding te hangen, je weet maar nooit.
 • Heb jarenlang een mobile airco KATS naast 6 PC's EN een laptop gehad. NOOIT troubles
  Doe wat je wilt maar IK geloof gewoon niet dat een stom 220Volt ding je PC's beinvloed. Over humidity en temps gesproken, Wat denk je voor verschillen tegengekomen te zijn als je vanuit een redelijk koele kamer met je lptop naar buiten wandelt?
  Stopt die dan ook??

  Suc6 AZ
 • Wat mischien wel kan gebeuren is dat tijdens het aangaan van de airco, de spanning heel erg daalt.
  Dus een spanningsdip in het stroom net.
  Maar dat is alleen als je pc op de zelfde stroomgroep zit.
  zeker als het op dezelfde stekkerdoos zit
 • He Anjo,

  Theoretisch ja en dus voer voor de hoax makers!!!

  Heb een klein half jaartje in China doorgebracht in een streek waar de huizen volhangen met arco`s en met een luchtvochtigheid van rond de 95 % als de airco uit staat.
  Daar ,met of zonder airo, geen aanwijsbare rare dingen ivm computer/airco , ook niet op de fora!
 • Wat je mischien kan doen is als je de auirco niet meer gebruikt ( na de zomer) de airco schoon maken, want hoorde van een collega dat dat wel eens een probleem is in auto en vrachtwagens.
  Airco wordt 4 maanden gebruikt, veel vocht en bacterien blijven dan hangen, en dan 8 maanden niet.
  Wordt het een zooitje denk ik, als ie zo lang uit staat.
  Er wordt erg veel vocht uit de lucht gehaald door de airco, omdat de temperatuur bij de verdamper heel laag is, en koude lucht ( in de verdamper) kan heel weinig vocht vast houden.

  Buiten de verdamper stijgt de temperatuur weer zodat de luchtvochtigheid daalt naar 40 % ongeveer
 • [quote:b0145e81ea="Anjo"]Wat denk je voor verschillen tegengekomen te zijn als je vanuit een redelijk koele kamer met je lptop naar buiten wandelt?
  Stopt die dan ook??[/quote:b0145e81ea]

  Het ging me dus om de statische lucht zoals hierboven al aangedragen werd..

  maar ik heb nu dus in de gaten dat het een hoax is/was, dus mensen danku voor uw reacties! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.