Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muisaanwijzer verspringt steeds

Anoniem
Alipapa
7 antwoorden
 • Zowel op het werk als thuis gebruik ik een optische muis. En met allebei heb ik regelmatig het probleem dat de muisaanwijzer opeens naar een andere plek op het scherm springt. Als ik toevallig net op dat moment klik dan er gebeurt er iets heel anders dan de bedoeling was. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn en valt er wat aan te doen?
 • Optische muizen zijn soms gevoelig voor het soort ondergrond. Probeer het eens uit op een ander soort materiaal.
 • Logitech muizen hebben vaak dit soort kuren. Dat de cursor bijvoorbeeld zomaar linksbovenaan staat. Ondergrond kun je eenvoudig uittesten, door een stuk wit papier als tijdelijke muismat te gebruiken.
 • Okee bedankt voor de tip, ik ga het gelijk uitproberen
 • Ja, zit opeens ook met dat probleempje met een optische muis, heb eerder, al lang geleden, ook problemen gehad en toen een wit A4`tje en later een geseald wit A4`tje gebruikt , dat ging tot op heden goed maar opeens gaat alles fout en kan ik alleen op het tafelkleed muizen.
  Heb ook de onderkant bij de optiek eens met een zachte borstel gedaan, soms helpt dat even maar nu zit ik toch echt weer aan een draadje.
  Ben wel nieuwsgierig naar de oorzaak, vraag me af of het iets statisch kan zijn dat de boel in de war stuurt.
 • Re Alipapa

  ik denk niet dat statische elektriciteit er iets mee te maken heeft, want licht trekt zich daar niets van aan. Misschien is er in jouw geval vuil aan de binnenkant van de muis terechtgekomen, zodat er licht wordt tegengehouden of verstrooid?
 • Is de muis niet een keer gevallen? Op de grond bijvoorbeeld. Optische muizen kunnen niet erg veel klappen hebben. Ik gebruik zelf al een jaar of 3 dezelfde muis (mét dezelfde ondergrond) en sinds de laatste paar weken begin ik er ook last van de krijgen nadat hij 2x achter elkaar op de grond is gevallen. Wellicht zou dat flinke slijtage/onbalans van de sensor betekenen waardoor die af en toe de kluts kwijtraakt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.