Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[Vista] Ellende met USB harddisks

Anoniem
Boei
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wordt er helemaal gestoord van. Ik heb 2 weken geleden een nieuwe PC gekocht met een Vista Ultimate licentie (legaal). Nou heb ik het hele zooitje aan de praat gekregen en draait feilloos. Echter als ik nu een van mijn 4 externe HDD's aansluit, maakt niet uit welke, en ik ga er naartoe schrijven dan krijg ik na +/- 3GB een melding dat er onvoldoende geheugen beschikbaar is (ik zie dat explorer.exe van +/- 16MB naar ruim 100MB toeloopt in taskmanager). Vervolgens loopt mijn PC vast. Hetzelfde gebeurd als ik van de HDD's naar de interne HDD schrijf, alleen dan na +/- 50GB, maar verder met hetzelfde resultaat. Aan de USB HDD's ligt het niet. Want op een andere machine draaien ze feilloos onder XP SP2.

  Mijn systeem:
  ASUS P5V900 barebone
  Intel Coreduo 6600 2x2,40GHz
  2GB Kingston RAM
  320GB Seagate SATA schijf
  NEC DVD brander

  HDD's
  320GB Lacie
  2x Sitecom behuizing met een 160GB Maxtor
  En een klein Sweex 5GB 2,5inch dingetje

  De USB poorten zijn van Via, op de Via site staan geen drivers voor de USB poorten. Wie kan me helpen ? Ik heb nog 23 dagen om windows te registreren ;-).

  Groeten en alvast bedankt voor de hulp !
  Antoine
 • [quote:1c3f89e764="Antoine"]en ik ga er naartoe schrijven dan krijg ik na +/- 3GB een melding dat er onvoldoende geheugen beschikbaar is [/quote:1c3f89e764] Gaat het om veel kleine bestanden? En heb je Kaspersky geïnstalleerd? Zoals in deze Thread over Copying Files from one Disk to another: Vista Explorer Out of Memory. En heb je dit probleem ook in Vista veilige modus?
 • Blij dat er meer mensen met dit probleem zitten (nou ja blij is niet het juiste woord eigenlijk). Bij mij gebeurd idd PRECIES hetzelfde.

  Het gaat in mijn geval om 112.704 bestanden in 3.350 mappen, 45.1GB, volgens Vista dan. Heb ze nu maar overgezet via het netwerk en mijn andere PC, maar handig is dit zeker niet. Zoals ze het in jouw link zeggen, een Mickey Mouse systeem :lol:

  Hmmm….. krijg steeds meer spijt van dit Vista gebeuren, heeft me al een weekend gekost om het kreng levend te krijgen, want het ding bleef steeds nieuwe hardware vinden bij een kouwe start. Overigens opgelost door een bios update.
 • Wonderbaar, Kaspersky van het systeem afgegooit en het werkt. Maar wel ZEEEEEEEER langzaam. Ook is het geheugengebruik van explorer.exe bijna 400MB. Vind ik toch veel. Dus het werkt nog steeds niet echt lekker. Maar ook dat lees ik overal terug. Toch zielig dat ze in dat vista het bestandssysteem niet eens aan de praat krijgen.

  Bedankt voor je reactie !
 • Er is een bekend probleem met Vista en bestanden kopieren via netwerk of naar usb. Er is een registry aanpassing voor en het uitschakelen van de indexing service hielp bij mij. Als tussen oplossing kna je het kopieren doen met Total Commander.
  Hotfix
  http://hotfix.xable.net/download/index.php?dir=Language Neutral/Vista/&file=Windows6.0-KB931770-x86.msu
 • Hey Venzent,

  Bedankt voor je antwoord ! Ik had die echter al gedownload, en dan gaat het idd iets beter. Maar erg kapot ben ik er nog niet van. Ik wacht met smacht op SP1
 • [quote:592baae9cc="Venzent"]het uitschakelen van de indexing service hielp bij mij.[/quote:592baae9cc] Volgens Edmond Varwijk zou je die indexeringsservice niet moeten uitschakelen http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174642&highlight=indexeren

  En als je en hotfix voorstelt, zou je beter kunnen linken naar de site van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/931770

  [quote:592baae9cc="Antoine"] Maar wel ZEEEEEEEER langzaam. [/quote:592baae9cc] Ten eerste gaat kopiëren van veel kleine bestanden altijd langzamer dan het kopiëren van 1 groot bestand. Wat versta je onder zeer langzaam? Heb je de kopieer snelheid in Vista vergeleken met die van XP?
 • De indexing service heet in Vista "Windows Search", als je die uitschakeld, worden virtuele mappen en schijven niet meer weergegeven in de verkenner (geen idee wanneer je daar gebruikt van maakt, ik niet) en zoeken gebeurd per item ipv een indexbestand te raadplegen, ergo, zoeken gaat trager. Deze bijkomstigheid neem ik voor lief, kopieren van en naar USB/LAN ging met snelheden van onder de 100 kb/s, totaal onacceptabel dus….
 • Ja, dat gaat ECHT veel langzamer, vergeleken door 100 mp3's van +/- 6MB perstuk te kopieren, Vista doet er ruim twee keer langer over terwijl die PC een stukkie sneller is. Mijn Vista PC is een Coreduo 2,4GHz met 2GB RAM, en mijn XP PC is een XP3000+ (2,16GHz), met 1GB (-64MB video geheugen) RAM.

  Indexing had ik al afgezet, doe ik altijd :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.