Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

iPod - MP3 luisteren op autoradio via FM

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • zelf heb ik redelijk tot goede ervaringen met de Belkin Tunecast III. in mijn situatie betreft het een Creative Zen Xtra en een tamelijk standaard autostereo die ik qua treble e.d. wat moet afstellen om niet overstuurd via de boxen door te komen. Hangt er ook af van wat voor volume je wil gebruiken. Soms heb ik het idee dat ie wat gevoelig is voor interferentie, dan lijkt alsof er iemand in de buurt zit te sms'en als je begrijpt wat ik bedoel. Dat gebeurt meesal op dezelfde plek op de snelweg dus misschien dat daar een zendmast staat o.i.d.
 • Ik zoek een manier om de muziek op mijn iPod (Nano 1G) te beluisteren op mijn autoradio zonder mijn radio uit te moeten bouwen.

  Nu zie ik bij MediaMarkt en ook bij de Apple Store een systeem dat FM signalen uitzend zodat je die op de autoradio via de FM band kunt ontvangen.

  Er zijn diverse merken, van goedkoop (onder 20€) tot duur (boven 100€).
  Heeft er iemand ervaring met zo'n apparaat? Welk merk/type is goed?
  Ik wil niet zo'n ding die ik na 10 minuten al boos het raam uit smijt omdat het signaal zo stoort :)
 • Och, bij de mediamarkt kun je alles binnen 30 dagen terugbrenen. Mits onbeschadigd, in de originele verpakking. Dus…
 • Even nieuwsgierig: zijn dit soort apparaatjes nu eigenlijk wel of niet toegestaan in Nederland? Ik hoor hier regelmatig tegenstrijdige verhalen over.
 • De apparaatjes (in feite je eigen FM zender!) zijn -ongeveer vanaf dit moment- WEL toegestaan. Het Min. van Verkeer&Waterstaat heeft begin dit jaar al gezegd de zendertjes te gedogen, voorafgaande aan de toestemming halverwege dit jaar.
  Zelfs bij politiecontrole krijg je er geen problemen mee.

  Ik zelf heb een Kensington voor mijn Ipod. De kwaliteit die ik over de autoradio hoor is niet veel minder dan een goed ontvangen FM radiostation. Wel lastig vind ik dat je moet instellen op een 'lege' frequentie, je een eind rijdt en die frequentie opeens opgevuld wordt door een radiostation ter plekke. Het is niet zo dat je éénmaal de frequentie inetelt en voor altijd klaar bent.

  Tevens, omdat je MP3 speler steeds op de sigarettenaansteker gaat, heb ik m´n vraagtekens over wat dat met de accu van het spelertje doet. Dat wordt steeds een beetje opgeladen, tenzij je natuurlijk alleen maar lange ritten maakt.
  Ik vermoed dat de laadcapaciteit van de speler flink afneemt door het geklooi in de auto. Je kunt ´m natuurlijk lekker laten zitten als je geparkeerd staat, (dan laadt ie volledig verder op), maar ik laat liever geen Ipod van meer dan € 300,- open en bloot in de automobiel liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.