Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe pc traag

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Onlangs heb ik zelf een nieuwe pc geassembleerd met de volgende specs:

  Coolermaster Stacker
  OCZ GameXStream 700W voeding
  Asus P5B Deluxe/WiFi moederbord
  C2D E6600 processor
  2Gb Kingston DDR2 PC6400 geheugen
  Asus 8800GTS 320mb videokaart
  1x Seagate 160Gb SATAII harde schijf
  + nog 2 WD harde schijven SATA (uit oude pc)
  + DVD-rom + DVD-brander (IDE) (ook uit oude pc)
  Windows XP Pro
  Norton Antivirus 2007
  ZoneAlarm Security Suite

  Naar mijn mening start de pc er traag op (en duurt ook lang eer hij afgesloten is). Als ik programma's wil starten (Windows verkenner, Word, Excel enz.) duurt dit ook vrij lang. In games heb ik echter geen problemen, deze draaien erg soepel (maar dat heeft denk ik met de videokaart te maken).

  Ook blijft de pc wel eens hangen, ctrl alt del werkt dan ook niet meer en ik moet de pc dan met de resetknop herstarten. Gisteren heb ik bijvoorbeeld PowerISO geinstalleerd, na de installatie moet de pc dan herstarten (dit regelt het programma normaal zelf), echter hier bleef de pc ook hangen.

  Ik heb al gescand op virussen en spyware, maar kan niks vinden.

  De temperaturen in de pc zijn ook normaal.

  Iemand enig idee waar dit aan kan liggen ?? Ik had gehoopt op een super snel systeem met de E6600, maar vind het erg tegenvallen :(

  Alvast bedankt voor jullie reacties.
 • Aan de samenstelling van je pc mankeert niks, die is gewoon in orde. Ik zou maar eens beginnen met de hardware te testen. Dus geheugen met memtest, harddisks met de diagnosetool van de fabrikant. Ook nieuw spul kan defect zijn. Je gebruikt oude onderdelen. Weet je zeker dat die nog helemaal goed zijn?

  http://www.memtest.org/
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • [quote:9491b9973e="gerben"]Ik zou maar eens beginnen met de hardware te testen. Je gebruikt oude onderdelen. Weet je zeker dat die nog helemaal goed zijn?[/quote:9491b9973e]
  Heb geheugen en harde schijven getest, bij beide geen fouten gevonden. Of dvd-speler en brander nog in orde zijn kan ik zeker niet testen? Ik merk er zo tijdens het gebruik niks aan wat er op kan wijzen dat er iets mis mee is …
 • [quote:b245054c87="Mystery1"]harde schijven getest, bij beide geen fouten gevonden.[/quote:b245054c87] Ook de uitgebreide test? Je zou de HD's ook nog kunnen testen met HD Tune.
  [quote:b245054c87="Mystery1"] Of dvd-speler en brander nog in orde zijn kan ik zeker niet testen? [/quote:b245054c87] Deze zou je kunnen testen via Nero StartSmart. Dan wijs je met de muis op Extra's. En klik op Test Drive. Dan start Nero cd-dvd speed. Daarmee zo je de kwaliteit van je brander en de te branden CD's kunnen testen. Of download Nero CD-DVD Speed. Ook zou je een aantal tests kunnen doen met Sandra Lite 2007.SP1 (10.105). Waaronder een CPU stress test.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.