Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wingman gamepad en joystick doen het niet meer

Anoniem
johan kruize
2 antwoorden
 • Kort geleden heb ik op mijn nieuwe pc een logitech wingman extreme gamepad aangesloten met behulp van een verloop kabeltje naar een usb aansluiting.

  Windows xp herkende het apparaat en deze functioneerde dan ook goed.

  Vandaag wil ik met behulp van hetzelfde verloopkabeltje een wingman digital extreme joystick aansluiten, maar deze werd niet herkend. Ook in het configuratiescherm is bij spelbesturing en apparaatbeheer niets bekend. Toen ik ter controle de gamepad weer aansloot, werd er even melding gedaan dat er een nieuw usb apparaat (de wingman extreme gamepad) was aangesloten maar verder gebeurde er niets en was ook de gamepad niet meer te gebuiken.

  Heeft iemand van jullie enig idee waardoor dit probleem veroorzaakt kan worden, en wat ik er aan kan doen ???
  Het uit de hardware lijst verwijderen van alle usb-controllers en deze op nieuw laten herkennen durf ik op dit moment nog niet aan.

  Mijn pc heeft helaas geen aparte gameport meer

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie
 • Het uit apparaatbeheer verwijderen van alle USB vermeldingen en na een opstart Windows de nieuwe hardware laten herkennen is -naar mijn beste weten- nog nooit op een ramp uitgelopen.

  Het is dan ook het eerste dat ik je zou adviseren. Het tweede is opnieuw je USB drivers (indien apart beschikbaar op de site van je mobofabrikant, en liefst de recentste) installeren. Het derde is om, indien er geen aparte USB drivers zijn, je chipsetdrivers er opnieuw op te zetten.

  En je moet rekening houden dat niet altijd de conversie van een gameportaansluiting naar USB een bestendige is. Het is een technische truc met flinke foutmarges. Wellicht handiger om een PCI kaartje met gamepoort aan te schaffen? Voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Je moet natuurlijk wel een PCI slot vrij hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.