Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geluid van kaart uitschakelen ??

Anoniem
gerben
6 antwoorden
  • Ja, maar gaat de gamepoortfunctionaliteit dan niet verloren?
  • Ik heb een soundblaster 5.1 live geluidskaart liggen. Ik heb op m'n nieuwe pc een kaartje met gameport nodig, Het geinstalleerde geluid op m'n moederbord is beter. Kan ik deze sounblaster kaart plaatsen en dan het geluid ervan uitschakelen ??? Klinkt wat onlogisch, maar dan hoef ik geen nieuwe kaart te kopen (ook al is het een klein bedrag)
  • Ja. Als je in je BIOS de onboardkaart aanzet, je Soundblaster installeert met de juiste drivers, kun je vervolgens in configuratiescherm > geluid(s)kaarten de twee kaarten zien en je onboardkaart 'als standaard' nemen. Geluid komt nu via onboard, de gamepoort zou het moeten doen.

    Echter: niet elk mobo werkt goed met de onboard + een externe geluidskaart. Dat is even afwachten.
  • Je kunt in apparatenbeheer ook de kaart uitzetten.
  • Voorzover ik weet, zijn er aparte drivers voor geluid en gameport. Wat wil je trouwens aansluiten? Een simpele usb gamepad of joystick heb je al onder de tien euro nieuw. Verder valt het vaak niet mee, een gameport onder xp aan de praat te krijgen.
  • Ik wil dat joystick en gamepad (de zeldzame keer dat ik ze aansluit) het probleemloos doen. Door zijn gewicht vind ik vooral de joystick erg prettig in gebruik. De goedkope joysticks schuiven continu heen en weer. En omdat ik deze attributen zelden gebruik wil ik er niet al te veel geld aan besteden.

    Op internet en bij Citypc heb ik nog geen apart gameport kaartje kunnen vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.