Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computertechniek

Anoniem
arjant2
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had laatst een vrij moeilijke toets voor het vak computertechniek. Nu moet ik de herkansing maken en ben ik hard aan het leren. Onder andere door de vorige toets te maken. Probleem is dat ik een paar vragen heb waar ik echt niet uitkom en die ik ook nergens op internet kan vinden…
  Misschien weet iemand wat de antwoorden zijn op de volgende vragen:

  [i:db7709ab9b]Wat wordt verstaan onder een bootstrap loader en waarom moet deze in de ROM staan?
  a. Zorgt voor het opstarten van een willekeurig opstartdevice via het bootrecord en hoeft niet noodzakelijk in ROM te staan kan ook in RAM staan.
  b. Zorgt voor het opstarten van een geselecteerd opstartdevice via het bootrecord en moet in ROM te staan omdat het programma direct beschikbaar moet zijn.
  c. Zorgt voor het opstarten van een geselecteerd opstartdevice via het bootrecord en hoeft niet noodzakelijk in ROM te staan kan ook in RAM staan.[/i:db7709ab9b]

  [i:db7709ab9b]Wat wordt onder een geheugen met burstmode verstaan?
  a. dat men meerdere keren kan adresseren en steeds dataoverdracht plaatsvindt.
  b. Dat men met één keer adresseren meerdere dataoverdrachten plaats vinden.
  c. Deze mode komt niet voor bij geheugenchips.[/i:db7709ab9b]

  [i:db7709ab9b]Bij I/O devices als vaste schijven worden verschillende controller types met hardware gebruikt zoals IDE, EIDE, ATA, SCSI. Bij welke van deze is sprake van een intelligent interface?
  a. EIDA
  b. ATA
  c. SCSI[/i:db7709ab9b]

  Ik hoor wel of ik dit zo mag vragen op dit forum en of iemand het weet.

  Chris
 • Ik kom erop uit dat je anderen je niet eens zo heel moeilijke werk wilt laten doen. Als ik bijv. op 'bootstrap loader' google is de eerste hit al een zeer duidelijke uitleg in een paar regels. En dat voor iemand die nooit een vak computerkunde heeft gedaan?

  Toch maar wat beter zoeken en niet anderen voor je karretje spannen.
 • Ook kan het geen kwaad om eens met je docent te praten. Hij kan het je ongetwijfeld uitleggen. Mijn ervaring met docenten tijdens mijn opleiding is dat ze altijd wel een afspraak wouden maken om bepaalde delen van de stof nog eens extra uit te leggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.