Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer als server in samenwerking met lap

Anoniem
christinaveltkamp
6 antwoorden
 • Wie kan mij een idee aan de hand doen. Ik wil ,mijn desktop computer gaan gebruiken als extra harde schijf. Eigenlijk doe ik dat al in mijn netwerk. Maar dan heb ik altijd het toetsenbord en muis nodig om hem uit en aan te zetten. Bestaat er een mogelijkheid om mijn computer als uitbreiding via het netwerk aan mijn laptop toe te voegen. Dus eigenlijk zou ik mijn computer willen bedienen dmv van mijn laptop. Kan zo iets. Wie geeft mij raad?
  Christina
 • Kun je doen met windows remote desktop, of VNC. Aan- en uitzetten zul je toch nog wel handmatig moeten doen. Misschien moet je eens aan een NAS oplossing denken?
 • Via PB:[quote:ec4aee29e3]Gerben wat is een NAS oplossing.
  Kun je me dat uitleggen.

  Verder nog een vraag, je schrijft dat ik de desktop dan nog handmatig uit en aan moet zetten, maar bedoel je alleen met de uit en aan knop, of gewoon via windows, want dan schiet ik met de eerste suggestie niet veel op.

  Ik heb dit idee om mijn computer als achterland te gebruiken al heel lang in mijn hoofd, maar weet niet waar te beginnen.

  Graag je reactie
  Vriendelijke groeten Christina[/quote:ec4aee29e3]
 • NAS= Network Attached Storage
  Dit is een externe harddisk, die je op een netwerk kunt aansluiten. Er zit een stukje software in, die als webserver werkt, waarmee je het apparaat via een browser kunt instellen. Ze zijn er van erg simpel tot vrij uitgebreid. Je kunt ze uitstekend gebruiken als file server.

  HWI had onlangs nog een artikel over NAS schijven.
  http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZGptZGaa/Overal_opslag_NAS_devices_vergelijkingstest/

  Overigens moet het ook wel mogelijk zijn, een computer remote uit te zetten. Maar dat is standaard bij mijn weten niet het geval met bijvoorbeeld remote desktop.
 • Is t niet gewoon eenvoudiger je oude HDD uit je oude PC te halen, hier een externe case omheen te zetten en dan dat ding via bv USB te verbinden??
  OK kost wat geld om een case te kopen , maar via USB gebruik je ( bijna ) geen extra stroom en als je een oude PC laat draaien….
  Binnen een paar maanden aanschafprijs terugverdiend.
  Komt nog bij : die externe case kun je meenemen en elders gebruiken om grote bestanden uit te wisselen
  Suc6 AZ
 • En desgewenst aan of uitzetten, als het toch een pc blijft, kan met WOL en BIOS en tool "power-off".

  - WOL = Wake up on Lan, aanzetten van een pc op afstand
  - Via VNC, RDP kan je buro-blad op afstand overnemen
  - met Power-off kan je je PC op gezette tijden uit laten gaan met een "schedule", ook al ben je niet ingelogd.
  - Via de BIOS kan je een "Wake Up" event instellen op bepaalde tijdstippen van de dag, automatisch aan laten gaan van de PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.