Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

opstart problemen

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Hellupp blupp

  Wanneer mijn computer opstart blijft deze een paar minuten 'hangen' tussen de interne geheugen check en het herkennen van mijn harddisks.

  Het is gebeurd na dat ik een nieuwe hardeschijf heb geinstalleerd. Deze is van het type SATA. daarvoor starte de computer altijd heel vlot op.

  Ik heb ook mijn OS (vista) op deze schijf gezet omdat ik dacht dat de SATA sneller is dan mijn oude IDE. Ik krijg de SATA controller drivers die bij het moederbord zitten niet geinstalleerd. Ik heb de juiste driver op een floppy maar die kan ik alleen gebruiken tijdens de instalatie van windows volgens de beschrijving. Hij ziet die floppy tijdens het opstarten niet als opstart diskette…

  Iemand een idee??

  Alvast bedankt voor de moeite..
 • heb geen ervaring met vista installeren, maar ik denk dat dat vrijwel gelijk gaat als de xp-installatie.
  als je xp installeert wordt opgestart met de xp-cd, en krijg je spoedig na opstarten al de vraag om op f6 te drukken als je bijzondere drivers (sata, scsi) moet installeren.
  na enige tijd moet je dan een diskette in de drive hebben, die door het installatiepakket zélf wordt aangesproken.
  da´s dus iets anders dan een opstartdiskette!!
 • Om welk merk/type moederbord gaat het? Als Vista al op een SATA hardeschijf is geinstalleerd, dan hoeven de SATA controller drivers toch niet meer geïnstalleerd te worden. Dat hoeft alleen als tijdens het installeren van Windows Vista bij het "Waar wilt u Windows installeren" venster uit deze Vista installatie tips, geen SATA hardeschijf toont. In dat venster kan er worden geklikt op:"Stuurprogramma's laden". Dat kan zijn vanaf floppy. Maar ook vanaf usb-stick of cd/dvd. Een SATA hardeschijf zou inderdaad sneller kunnen zijn dan een IDE hardeschijf. Vooral als die IDE hardeschijf ouder is dan 2 jaar.
 • Ja vista draai al op die SATA schijf. moederbord: 4CoreDual-VSTA VIA® PT880 Ultra Chipset

  Hij herkend de schijf ook in windows en in de bios. ik dacht alleen dat dat het probleem moet zijn omdat het is gebeurd nadat ik die schijf heb geinstalleerd
 • Wat zou anders het probleem kunnen zijn???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.