Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

uitvoerspanning van een USB

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een navigatiesysteem (Becker 7934) waarvan de accu via de USB aansluiting van de computer opgeladen kan worden. Ik heb ook een aparte netwerkadapter waarmee het navigatiesysteem opgeladen kan worden via delfde mini-usb aansluiting.

  Mijn dochter heeft een multimedia-player (victory pmp-840) waarvan de accu ook via de usb aansluiting van de pc opgeladen kan worden.
  Kan ik nu ook de eerder genoemde netwerkadapter gebruiken om deze multimediaplayer op te laden?

  Ik vermoed van wel, maar omdat ik weinig (lees geen) verstand heb van voltages, spanning en dat soort zaken, vraag ik het toch maar even hier. Bij de multimediaplayer zit geen enkele info over spanningswaarden etc.

  Bij voorbaat dank voor jullie reactie
 • De normale spanning voor een usb aansluiting is +5 volt, als je daar wat aan hebt.
 • het gaat bij het laden niet zozeer om de ingangsspanning, maar om de uitgangsspanning van de lader: wijkt die af van waar het te laden apparaat behoefte aan heeft dan lukt het laden niet cq is de kans aanwezig dat je lader of te laden apparaat het begeeft.
  en of die usb het vermogen kan leveren: per poort maximaal een halve ampere, en op wat oudere moederborden wordt dat niet eens gehaald!
 • @derkdejong

  Dit wordt mij dus te technisch. Als een apparaat opgeladen kan worden met een adapter of via de USB aansluiting van de pc, mag ik dan toch niet aannemen dat alle apparaten die via de USB aansluiting van de pc opgeladen kunnen worden, ook via de genoemde adapter opgeladen kunnen worden ???
 • dat klopt: je mag dus NIET aannemen dat je elk apparaat met een willekeurige adapter die toevallig op usb moet worden aangesloten kunt oploaden!
 • Inmiddels heb ik op de site van Victory naar ik hoop wat relevante informatie kunnen vinden. Over de speler staat vermeld
  : 300 mAh Lithium Ion Polymer oplaadbare batterij.

  Op de adapter staat: Input 100-240V~50/60Hz 0.2A
  Output : 5.0V—–550mA (boven de korte lijntjes staat ook nog een lange lijn)

  Ik heb de player overigens al een keer met de adapter opgeladen ….hij doet het nog wel :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.