Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

netwerkadapters

Anoniem
None
5 antwoorden
 • hey!

  ben een aantal dagen bezig geweest met mn laptop, een presario v6314. had een msn virus, norton is eraf gegaan en nu avg erop gezet, heb nog steeds een probleempje met bluetooth driver, maar nu ineens in mijn apparatenbeheer staat er onder netwerkadapters een item met een uitroeptekentje. het heet teredo tunneling pseudo interface. geen idee wat dit inhoud? wie kan me hier meer over vertellen?

  mvg dennis.

  compaq presario V6314
  windows vista home premium
 • Een simpele zoektocht met google had je kunnen vertellen dat het gaat om een IPv6 tunnel interface. Je kunt bij deze interface bij de eigenschappen van de netwerkverbinding verwijderen als je dat wilt.

  PS. Het kan overigens geen kwaad om nieuwe zinnen met een hoofdletter te beginnen. Dat maakt je bericht veel leesbaarder en maakt de kans op reactie ook veel groter.
 • Tsja.. Dat zegt me helemaal niets moet ik je zeggen, uiteraard had ik al gegoogled alvorens ik dit onderwerp heb geplaatst, ik vind het nogal hoog niveau termen moet ik zeggen. Misschien kun je me uitleggen wat het inhoud, en of ik het weg moet halen en zo ja hoe?

  Met vriendelijke groet, Dennis.

  Ps: Zie je al die hoofdletters? :D
 • Computers die in een netwerk (en dus ook op internet) met elkaar communiceren doen dat op basis van een ip-adres. Dat is een reeks cijfers die binnen dat netwerk uniek is. Een voorbeeld van een ip adres is 192.168.1.1. Het huidige ip-systeem werkt met 4 bytes (32 bits) per adres (voor elk getal een byte) en wordt dan ook IPv4 genoemd.

  Doordat er 32 bits worden gebruikt, zijn er in totaal 4.294.967.296 verschillende adressen mogelijk. Dat lijkt heel veel, maar naar alle waarschijnlijkheid zijn de beschikbare adressen over enkele jaren (verwachting is 2022 of zelfs eerder) allemaal in gebruik. Daarom heeft men een nieuwe ip-systeem bedacht.
  Dat is IPv6. Dat systeem gebruik 128 bits per adres en daardoor zijn er veel meer adressen mogelijk. Een voorbeeld adres ziet er als volgt uit: 3ffe:6a88:85a3:08d3:1319:8a2e:0370:7344

  Op dit moment wordt IPv6 nog niet veel gebruikt, maar de ondersteuning wordt al wel steeds verder ingebouwd. Omdat het nog niet veel gebruikt wordt, kun je de IPv6 tunnel wel verwijderen zeker als je er problemen mee hebt. Je kunt nog proberen om de IPv6 tunnel daarna weer toe te voegen, wellicht dat het dan werkt, maar anders kun je hem ook wel weg laten. Je zult er waarschijnlijk niets van merken.

  Voor meer info over IPv4 en IPv6 zie:
  wiki over IPv4
  wiki over IPv6
 • thnx! goeie uitleg!!

  mvg dennis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.