Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf overzetten naar andere notebook

Anoniem
marc2win
14 antwoorden
 • ik zoek me en slag in het rond om een oplossing te vinden voor het volgende probleem.
  Ik heb twee Packard Beel notebooks waarvan 1 Easynote E1260 (na drie jaar al! :evil: ) vreemde kuren begint te vertonen. Vreemde roze strepen, lijnen en cirkels in het beeld. (Weet iemand hoe dat komt?) Nu wil ik de harde schijf van de ene laptop naar de andere Easynote E6310 overzetten, maar als ik dat doe krijg ik de mededeling: "U dient Windows te activeren" Als ik dit doe met de Productcode van de andere laptop krijg ik onjuiste activeringscode en kan ik stoppen. Wat te doen of is het helemaal niet mogelijk omdat onze vrienden van MS weer wat bedacht hebben?

  Wie kan mij helpen? Alvast bedankt voor de moeite.

  Marc
 • Overzetten naar een externe schijf of usb stick?

  Je problemen kunnen te wijten zijn aan een defecte video "kaart", of het beeldscherm.
 • Houdt dit dus in dat ik alles moet overzetten naar de bestaande schijf van de 2e laptop? Als ik de harde schijven verwissel krijg ik het bericht op de "goede" dus 2e laptop. Het leek mij zo makkelijk. Gewoon schijfje overzetten en klaar is Marc, maar dan krijg ik het bericht.
 • Schijf domweg overzetten is nooit een goed idee. Je krijgt vrijwel altijd grote problemen met je drivers. En inderdaad opnieuw activeren, het is een ander systeem. Kun je de laptops niet op elkaar aansluiten met een cross utp kabeltje? Even netwerkje maken, en je bestanden overtanken.
 • Dat zal ik dan maar doe. Maar ik heb voor Office 2003 geen licenties meer (Student edition), hoe kan ik dat dan overzetten, of is dat niet mogelijk?
 • Student editions werken toch met alleen een serienummer, dus zonder activeren? Of ben je het nummer "kwijt"?
 • Nee, dat niet. Is volledig legale versie inclusief nummer, maar je mag deze maar 3 x instaleren. Dat is gebeurd, dus indien ik deze kan overzetten zou dat de oplossing zijn. Anders moet ik het opnieuw aanschaffen.
 • Nee hoor, je kunt gewoon de helpdesk van MS bellen en zij geven je een nieuw nummer. Zelf zo al tig maal een windowsversie opnieuw aangemeld.
  Suc6 AZ
 • Dat gaat dus niet want het is OEM en dan wordt je bij deze vrienden niet geholpen. Via PB forum krijg ik te horen dat ik door F11 in te toetsen tijdens het opstarten in een herstelprogramma kom, maar dat wijgert toegang als ik dat progje laat lopen. Daarnaast wisten ze me te melden dat PB z'n computers beveiligt tegen overplaatsen door het besturingssysteem te koppelen aan de PC. Ik blijf dus ziten met dezelfde 2 problemen! :evil:
 • En PB geeft geen nieuwe code af??
  Dan zou ik dus opnieuw Microsoft bellen ( en dan de waarheid een KLEIN beetje aanpassen: Nieuwe HDD geplaatst bv ) .

  Ik blijf bij mijn eerdere story, heb een versie van XP op een stuk of 5 ( telkens vergaande ) modificaties gezet. NOOIT troubles gehad.

  Tevens eens een stevige mail naar PB, dreig desnoods met de HCC, Consumentenbond of weet ik veel.
  Jij zegt een legale versie voor jouw PC te hebben, dan is OF PB OF MS verplicht een nr te leveren
  We blijven dit volgen
  Suc6 AZ
 • Ja echt legaal, want ik heb m al geactiveerd in het verleden. Ik ga het proberen en laat het weten. Inmiddels is het wel gelukt om via veilige modus en systeemherstel win aan de gang te krijgen, echter ik ben nu heel veel documenten en zelfs progs kwijt?!
 • Er zijn een aantal progsels die dat kunnen oplossen, , IKk weet dat er een Duits prog is ( freeware ) maar ben de naam ff vergeten.
  FF zoekfunctie gebruiken op data recovery oid, dan krijg je geheid de naam te pakken.
  Vergeet niet dat als je je Programs standaad op D gezet hebt , slechts enkel de startkoppelingen ontbreken.
  Bovendien in veilige mode start MS een ssntal dingen NIET op omdat je daar teveel geheugencapaciteit mee vraagt
  AZ
 • Weet ik. Maar ik kan nu ook win starten en ben dan nog steeds een aantal progs kwijt. Laat nu schijfcontrole lopen, kijken of dat oplossing biedt.
 • Zal geen nut hebben, schijfcontrole kijkt naar de clusters op je harde schijf, en MSS dat ie fouten hersteld.
  Ik heb t nog nooit meegemaakt dat dat prog verdwenen progs terugzet.
  Dan kun je beter een herstelpunt terugzetten ( MITS die betreffende programma's niet echt weg zijn )
  AZ

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.