Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf overzetten

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een pc die niet meer werkt. Er staat nog wel belangrijke informatie op de harde schijf. Kan ik die harde schijf in een andere pc stoppen en de data er van afhalen, of moet ik dan bijzondere verrichtingen verrichten (instellingen enzovoort).

  Alvast bedankt voor de antwoorden?!?!
 • je zou hem in principe gewoon moeten kunnen aansluiten en uitlezen/copieren
 • Je kunt inderdaad gewoon de harde schijf naast de bestaande harde schijf inbouwen. Let er daarbij wel even op dat je de pc helemaal uitschakelt (trek dus even de stekker uit de voeding).

  Als je de harde schijf aansluit op een IDE kabel (de platte brede kabel) waar al een ander apparaat aan hangt zorg er dan voor dat de harde schijf (degene waarvan je wilt kopiëren) als slave staat ingesteld. Dit kun je doen door een jumpertje achterop de harde schijf in de juiste stand te zetten. Kijk hiervoor even op het schemaatje dat op de behuizing van de harde schijf staat afgebeeld (er zijn drie standen master - slave - cable select).

  Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar laat je er niet door afschrikken. Gewoon rustig en sta voor stap te werk gaan, dan kan er weinig misgaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.