Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Intern geheugen plaatsen in laptop IBM T42

Anoniem
KeesA
9 antwoorden
 • Ik zoek iemand met verstand van plaatsen van intern geheugen in een laptop. Ik ben namelijk van plan 2 van deze (http://www.s3plus.nl/product_info.php?cPath=229_120&products_id=1213&osCsid=aa31774b71aad630e67cf2d48ec4a990) in mijn IBM T42 gooien, maar ben er niet zeker van dat dit de juiste voor de opdracht zijn. Ben er wel achter dat ik So-Dimm PC2700 moet hebben, maar weet niet of er meer is waar ik op moet letten? Dus nu is de vraag, kan ik het genoemde geheugen uit die link gebruiken voor mijn IBM T42, of heb ik andere nodig? Bvd.
 • Je Thinkpad kan die 2 reepjes aan. De prijs is ook helemaal niet verkeer, maar te overwegen valt om iets meer uit te geven en er een merkprodukt in te zetten, zoals Kingston.
 • Ah ok. Ik was er via the tweakers pricewatch gekomen, maar daar stond ook dat het om Dane-Elec reepjes ging. Op die site zie je dat inderdaad niet terug, was me niet opgevallen. Misschien dan maar voor de zekerheid gaan voor 2 reepjes die productcode 506403 hebben op deze: http://www.batum.nl/batumintern0092.html#00073038 site?

  EDIT: Dit lijkt me een betere site, krijgt ook betere beoordelingen op tweakers en prijsverschil is verwaarloosbaar. http://www.sallandautomatisering.nl/?pid=2979&ref=2

  Wat betekend dat Non-ECC eigenlijk?
 • Tja, zelf zou ik het extra geld er wel voor over hebben om Kingston te hebben boven Dane Electric. Overigens is je eerste keuze niet verkeerd hoor. Alleen wordt Kingston als A-merk gezien en Dan Electric als een B-merk, hoewel ik er nooit slechte verhalen van heb gehoord.

  Wel de bovenste in je link nemen.
 • Ik had m'n bericht nog aangepast maar de edit was net een minuut later doorgevoerd dan je reactie op mijn bericht. Er staat bij Non-ECC, is dat nog van belang bij mijn beslissing voor een reepje of maakt dat niets uit?
 • Non ECC is de standaard. ECC betreft een correctiegebeuren dat vooral voor hoogwaardige servers wordt toegepast.
  De gewone PC's en laptops lopen op non-ECC
 • Ik heb een probleempje. Ik heb die reepjes van 1 GB aangeschaft, en er zojuist ingezet. Probleem kwam toen ik de laptop aanzette. Zodra ik photoshop aanzette, liep alles vast. Gebeurde echt totaal niets meer, alles was bevroren. Enige wat ik kon doen is de powerknop gebruiken om 'em uit te zetten. Hoopte dat het eenmalig was, maar tot 3 keer toe hetzelfde verhaaltje. Nu heb ik de reep onder het klepje aan de onderkant weg gehaald, en hij werkt weer gewoon zoals het hoort. Die andere van Kingston hangt er wel nog in. Nu dus de vraag, is mijn ene Kingston reep kapot? Lijkt me wel toch? Ik denk dat ik zo mijn originele reepje van IBM maar in die gleuf onder mn T42 gooi, en kijk of hij dan wel gewoon werkt. Hoop het wel, anders is er wat mis met mijn T42. :(
 • Simpelweg per reepje uitproberen. En per slot. Per reepje Memtest een paar uurtjes laten draaien.

  Memtest op flop of CD zetten en daarmee je Thinkpadje opstarten.
 • Ook nu weer een zeer snel antwoord, bedankt daarvoor. Maar via die link kom ik bij een supportpagina van Microsoft waar de hele naam memtest niet op voorkomt, ik denk een onjuiste link? Is dit wat ik kan gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.