Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Als het audioapparaat plotseling is verdwenen...

Anoniem
gerben
5 antwoorden
 • De geluidskaart (SB 1024 Live!) in de computer van mijn zoon is plotseling verdwenen. Gisteren deed alles het nog, vandaag start hij de computer op en ziet Windows XP 'm niet meer…. geen audioapparaat. Ik heb de kaart er uitgehaald en opnieuw erin gestopt, maar dat helpt niet. Hij zat ook niet los of zo.

  Wat kan ik nog meer doen om te testen of de kaart echt gewoon kaduuk is? Ik neem maar aan dat zo'n kaart het van de ene op de andere dag opeens kan begeven…? Of is er nog een of andere truck om het geval weer aan de praat te krijgen? Straks koopt 'ie een nieuwe kaart en doet 'ie het ook niet omdat er wat anders aan de hand is…
 • Ik denk eerder aan een driverprobleem, dan aan een defecte kaart.
 • Maar bij een driverporbleem moet de computer de kaart toch alsnog wel zien? In Apparaatbeheer is ook helemaal niets te bekennen.
 • Driver al eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd?
 • Yep. Alleen gaat installeren niet omdat er geen hardware gevonden is.

  Heb nu even een (compleet) andere geluidskaart (een Maya 44 uit een andere computer) erin gestopt: die werd herkend en werkt. De SB is dus toch gewoon ter ziele, denk ik… Dat wordt dus een nieuwe geluidskaart kopen.

  Meteen een vraagje: op die oude SB zit een gamepoort waar je ook een midi-kabel op kan aansluiten (met een verloopstuk). Nieuwe geluidskaarten hebben geen gamepoort meer. Op het mobo zit echter ook nog zo'n gamepoort: zijn AL die dingen geschikt voor midi, of was dat echt een extraatje van Creative…?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.