Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ps2 muizen stoppen ermee

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  De laatste tijd kom steeds meer computers tegen waar opeens de ps2 muis er mee stopt en totaal niet meer werkt.

  Van de week mijn muziek computer, nu opeens mijn werk computer, pas ook een computer van een kennis, en de computer van mijn vader stopte er ongeveer een drie weken mee met de ps2 muis.

  Heb andere (nieuwe ps 2 muizen) geprobeerd, maar die deden het ook niet, computer uiteraard uitgeschakeld en weer aangezet, geen resultaat.

  Het enige wat wel werkt is een USB muis.

  Kennen jullie dit probleem ook de laatste tijd? Zo ja waar ligt het aan?

  Kan me niet voorstellen dat op alle computers de ps 2 schakel op het moederbord defect is.

  Hopelijk hebben jullie een oplossing voor dit probleem.

  Snap er niets van.
 • ik herken dat absoluut niet; ben altijd weer blij dat ik een ps2 muis bij me heb…! en ik las ook nooit een bericht over falende ps2muizen…
  er zou iets gemeenschappelijks moeten zijn tussen de betreffende pcs, want dat kan haast geen toeval zijn.
  het zijn kennelijk alemaal pcs waar jij als hulpdienst een vinger in de pap hebt (gehad)?
  kan je iets meer vertellen over de muizen (standaard ps2 of draadloze?), besturingssystemen, evt andere ´gemeenschappelijke´ software, foutmeldingen, door jou toegepaste slimmigheidjes?
 • Hio Derkdejong,

  Bedankt voor je hulp.

  Dit zijn inderdaad pc's of van mij zelf of waar ik inderdaad de installatie gedaan van heb.

  Wat mijn werk pc betreft (die het gisteravond begaf) het volgende.

  Met een USB muis deed hij het gisteravond uitstekend. Nu zette ik de computer vanochtend aan, en het toetsenbord (ook ps2 bedraad net zoals de muizen) deed het nu ook niet meer.

  Ik een ander toetsenbord er in gestoken, deed het dus ook niet. Ik dacht nou word ik gek, installeer Windows opnieuw. Nou precies het zelfde probleem dus geen van beide deden het niet meer, maar wel de USB versie.

  Mijn conclusie hieruit is dat het moederbord defect aan het raken is !

  De muizen en het toetsenbord die het niet meer deden ook op mijn vrouws computer aangesloten, en ook daar deden ze het niet meer, terwijl haar eigen ps2 muis en toetsenbord het daar perfect op doen.

  Er zit inderdaad een overeenkomst tussen al de computers, er zat een Sweex muis en een Sweex toetsenbord erop, zelfde model, zelfde type, zelfde tijd gekocht ongeveer.

  Ik heb Sweex vandaag een mailtje gestuurd, maar nog geen reactie gekregen hierop.
 • Zitten er bij die PS/2 muizen ook een optische? Gaat daarvan het ledje branden op 1 van die probleem PC's? En reageren de ledjes van de PC/2 toetsenborden nog op de probleem PC's? Als deze allen niet willen branden op 1 van de probleem PC's , zouden er SMD zekeringen van dat moederbord doorgeslagen kunnen zijn.

  Ook zou je nog kunnen checken of er iets bruikbaars staat in dit topic uit 2002 over onderwerp Muis werkt niet door IRQ problemen, waarvan overigens enkele linkjes niet meer werken.
 • Hoi Jolo,

  Bedankt voor je reactie en sorry voor mijn wat latere reactie, was gisteren erg druk bezig met andere dingen.

  Het zijn inderdaad allemaal Sweex PS2 optische muizen, en de daar branden de rode lampjes onderin niet meer inderdaad, en bij het toetsenbord gaan de lamjes van numlock ook niet meer aan, ook niet het lampje b.v. als je de capslock indrukt.

  zouden er SMD zekeringen van dat moederbord doorgeslagen kunnen zijn, nooit van gehoord SMD zekeringen, zijn die makkelijk te vervangen en hoe zien ze eruit, of is het moederbord op dat punt gewoon echt overleden?

  Het vreemde is dus nu wel, dat sinds gisteren opeens het diskette station weer doet, wat ook al maanden defect was. Ik gebruik hem nooit meer, maar goed, wel een vreemde computer.

  Lijkt er wel een beetje op dat er spoken in zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.