Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hulp gevraagd

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Ik heb onlangs een nieuwe externe harde schijf aangeschaft, de TEAC HD-35PU 500 gb. Met alle enthousiasme heb ik hem meteen aangesloten en er allerlei documenten, filmpjes en andere rotzooi op over gezet van mijn interne harde schijf. Echter komt er het volgende in mijn scherm als ik mijn externe harde schijf wil openen: ''De schijf in station G is niet geformatteerd. Wilt u de schijf nu formatteren?''. Nu heb ik kleinschalig onderzoek gedaan. En het blijkt dat dit voorkomt bij als de schijf kapot is of als je een nieuwe heb aangeschaft. Het laatste lijkt het in mijn geval. De vraag is echter of ik mijn bestanden nog kan verplaatsen doch openen, voordat ik mijn externe harde schijf moet formatteren?

  Mijn specificaties:
  windows XP
  AMD

  Alvast bedankt!!!
 • he,

  ik heb laatste ook een externe hardeschrijf aangeschaft en heb deze gelijk geformateerd.

  op het moment dat je er al bestanden op hebt gezet, moet je deze er eerst afhalen omdat als je gaat formateren dan maakt hij alles leeg en zou jij de bestanden die er nog opstaan kwijt zijn, en dat zouden we natuurlijk niet willen
 • ja ik wil mijn bestanden er ook vanaf halen alleen ik kan niet op de schijf komen. Ik snap ook niet waarom er niet meteen gevraagd wordt of ik de schijf wil formatteren. maar pas nadat ik er bestanden op heb gezet.
 • De pc die nu de foutmelding geeft, was dat ook de pc waarmee je de bestanden hebt gekopieerd?

  Je kunt de bestanden pas op de schijf zetten als 'ie als is geformateerd. Je kunt eens kijken of de melding ook op een andere pc verschijnt.
 • ja met dezelfde pc heb ik de bestanden erop gezet. Ik zal het proberen of ik op een andere pc wel de schijf kan openen zonder dat hij vraagt of ik de schijf wil formatteren
 • [quote:92931dd818="falconfdfd"]Met alle enthousiasme heb ik hem meteen aangesloten en er allerlei documenten, filmpjes en andere rotzooi op over gezet van mijn interne harde schijf.[/quote:92931dd818] Bedoel over gekopieerd of verplaatst? Indien dat laatste, check dan deze topic over onderwerp "Your disk is not Formatted" Error. en check ook dit artikel over onderwerp What To Do If You Receive A "Drive Not Formatted" Error Message.

  [quote:92931dd818="falconfdfd"]windows XP[/quote:92931dd818] Toch wel met Service Pack 2.
  [quote:92931dd818="falconfdfd"]Echter komt er het volgende in mijn scherm als ik mijn externe harde schijf wil openen: ''De schijf in station G is niet geformatteerd. Wilt u de schijf nu formatteren?''. [/quote:92931dd818] Had je wel voordat je de externe HD uitplugde, gebruik gemaakt van het veilig verwijderen icoontje in systeemtray?
 • Ik heb de overgeplaatste bestanden via de functie knippen en dan plakken op mijn externe harde schijf verplaatst.

  ja ik heb service pack 2

  Voordat ik mijn HD uitplugde heb ik niet gebruik gemaakt van het veilig verwijderen icoontje. Ik heb nog een externe harde schijf 300 GB van Maxor en daar heb ik al 2 jaar geen problemen mee gehad. Vanwege het feit dat ik diet nooit gedana hebt en geen problemen er mee had heb ik er niet bij stilgestaan om dat wel bij deze te doen.

  Weet iemand wellicht oplossing een tool, programma of kan ik beter een iemand inschakelen die mijn bestanden eraf kan halen, want het lijkt me sterk dat hij na 1 dag gebruik stuk is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.