Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

helppp !!!->van 5pin naar usb muis

Anoniem
Hans.Vosman
11 antwoorden
 • En dan is het nog maar de vraag of het werkt. In het verleden heb ik op twee PC's een muis gehad met zo'n verloopstukje. In mijn geval USB naar PS2 Het waren verschillende fabrikaten muis, en de verloopstukjes waren niet uitwisselbaar!

  Edit:
  Is het inderdaad een PS2 plug? Op vrijwel elke PC vind je tegenwoordig nog PS2 aansluitingen, één voor het toetsenbord (paars) en één voor de muis (groen). Dus waarom die niet gewoon gebruiken?
 • Ik heb zelf voor m'n notebook een usb kabel met 2 ps/2 aansluitingen.
  Hierop zowel een toetsenbord als een muis aangesloten en dat werkt al jaren perfect. Alleen wel een usb aansluiting nemen van het notebook of moederbord zelf en niet via een usb-hub. Drivers zijn niet nodig, toetsenbord werkt zelfs in het bios.
 • ik krijg bijna het idee, dat het een voorloper van de ps2 muis is. dan wordt het echt tijd voor een nieuwe muis.
 • yu,

  ik heb een oudere muis zo ene met een ronde aantsluitstuk en ik wil daar nen usb van maken! zover ik weet is da geen probleem want ze hebben allebij 4draden maar welke moet ik met elkaar vebinden ? heb al vannales geprobeerd en krijk altijd fouten !!


  beannkt !
 • nieuw muisje kopen voor 5 € ?
 • Het feit dat beide aansluitingen vier draden hebben betekent niet dat ze zonder meer met elkaar uitwisselbaar zijn. Denk maar eens aan voltages en dergelijke. Ik neem aan dat de ronde aansluiting een PS/2 aansluiting is (een groene aansluiting). Zie voor meer informatie op Wikipedia:

  wiki over USB
  wiki over PS/2

  Als je persé je muis wilt behouden, kun je eens zoeken naar een PS/2->USB converter, maar zoals OConnor al aangeeft kun je veel beter een nieuw muisje kopen. Kost bijna niks (je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt).
 • woon je toevallig in de buurt van midden limburg?

  dan heb ik nog wel zo'n convertje voor je..

  vraag me alleen af wat duurder is… reiskosten of een nieuwe muis? (of bij elke standaard pc shop zo'n convertje kopen voor een drol en een zak wortels)
 • PS/2 naar USB convertertje kan je bij elke elektronica of computerzaak om de hoek kopen voor een paar euri. Loop gewoon eens de Dixons, Dynabyte, V&D, It's, Micro Elektro, Scheer&Foppen of dat soort zaakjes binnen.
 • Vandaar de achteraf toegevoegde vraag in mijn vorige bericht: "Is het inderdaad een PS2-plug?"
  De voorloper van de PS2 was de 9-polige sub-d connector voor de gewone seriële COM1-poort. Bij mijn weten is in de PC-wereld nooit iets anders zoals b.v. een 5-polige DIN-stekker toegepast (wel voor het toesenbord). Mocht hiervan sprake zijn, dan stamt die muis wellicht uit het tijdperk van de hobbycomputer, ongeveer 20 jaar geleden, en is de kans van slagen gering.
  Of het moet zijn uit het oogpunt van een soort sport, maar anders …….
 • Het is vermoedelijk wel PS/2 en ja die bestaat ook alweer langer dan 10 jaar. Vermoedelijk gaat een PS/2-USB steker (kosten paar euro's) niet werken omdat er geen elektronica in zit. Dat soort connectors werke alleen met muizen die daarvoor gemaakt zijn en dan wordt de bijbehorende steker gewoon bijgeleverd. Zelf gebruik ik zo'n steker om voor sommige apparaten +5V te kunnen gebruiken. Gezien het gemak van een USB muis, zou ik gaan voor een USB muis. Het kan zijn dat die op oudere computers minder bruikbaar is. Voordeel van USB is dat Windows die uiteindelijk altijd herkend. PS/2 gaat wel eens mis (ik maak gebruik van KVM switches) of computers die niet altijd volledig zijn aangesloten. Een afweging maken van kosten nieuwe muis en zó'n steker die vermoedelijk niet werkt, inderdaad, gewoon een nieuwe muis kopen.
 • [quote:c23b666b0f="Arie Ouwehand"]Ik heb zelf voor m'n notebook een usb kabel met 2 ps/2 aansluitingen.
  Hierop zowel een toetsenbord als een muis aangesloten en dat werkt al jaren perfect. Alleen wel een usb aansluiting nemen van het notebook of moederbord zelf en niet via een usb-hub. Drivers zijn niet nodig, toetsenbord werkt zelfs in het bios.[/quote:c23b666b0f]
  ja das wel handig want het is eigenlijk voor mijn laptop en die heeft maar 1aansluiting zo groen maar ik heb een muis en een toetsenbord met zo een aansluiting want mijn toetsenbord van mijn laptop is frans en das ni te doen :p maar oe heet just zo een bakske vo in usb na zo 2 kleure gedoe ? :p


  thanks hé

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.