Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

powerbutton configuratie

Anoniem
FTI
4 antwoorden
 • Hallo,

  Als je de powerbutton van mijn behuizing ingedrukt houdt dan valt de pc uit.

  Dit hoort zo, maar mijn vader maakt daar misbruik van, ik zoek dus een manier om of dit uit te zetten of de tijd te verlengen (60 sec ingedrukt houden bijv.). Ik heb al bij energiebeheer gekeken en in mijn BIOS, enige wat ik kan vinden in mijn BIOS is:

  Powerbutton < 4 sec: [suspend]
  [instant-off]

  deze staat op instant-off.

  Iemand een idee?
 • Misschien eens gewoon met je vader afspraken maken over bepaalde dingen? :D

  Zoals je al gevonden hebt is er, iig op jouw moederbord, geen optie om dit uit te zetten / te verlengen. De enige manier die dan overblijft is hardwarematig, is ook niet moelijk als je even de spullen haalt voor 1 € :

  kast open, pwr_button kabel losmaken van het stekkertje waarop deze zit aangesloten (dit is een heel klein stekkertje, met 2 polen, als het een wat grotere stekker is met zo'n 8-10 polen gaat dit niet werken, dan laten zitten). Nu werkt je aan/uitknop helemaal niet meer. Even bij de elektrozaak een schakelaartje kopen en een klein stukje draad. dit tussen de 2 polen van de pwr_button aansluiting op het moederbord zetten en je hebt een nieuwe aan/uit schakelaar, die je bijv. uit je kast kunt laten hangen, aan de achterkant.

  De vraag is natuurlijk of je het dit waard is :D :D :D werkt trouwens ook alleen op lange termijn bij niet-technische vaders.
 • Powerbutton <4 suspend is volgens mij dat je 'm 4 seconden in moet houden om 'm instant off te zetten.

  EDIT @ Oconnor: of je verwisselt power met reset, en de powerknop verbind je met niets 8)
 • [quote:33c6cb5faa="FTI"]Powerbutton <4 suspend is volgens mij dat je 'm 4 seconden in moet houden om 'm instant off te zetten.

  EDIT @ Oconnor: of je verwisselt power met reset, en de powerknop verbind je met niets 8)[/quote:33c6cb5faa]

  Dat laatste heb ik gedaan en ik heb ook de LED's losgekoppelt. Ook heb ik mijn voeding omgedraaid, de ventilator zat boven tegen de kast aan. Dit veroorzaakte meer herrie en trillingen in de behuizing.

  De powerknop doet nu niks meer en de reset knop is best onopvallend.
  Dus hopelijk werkt dit! Iig bedank FTI

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.