Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SATA harde schijf niet in de bootvolgorde

Anoniem
Passer
6 antwoorden
 • hmm, ik heb alleen een cd-speler die via de IDE loopt, kan het daar ook mee als ik de patacontroller uitschakel?

  Verder krijg ik als ik via de sata de computer wil opstarten ntldr missing. Ook als ik dat bestand er opzet blijf ik die melding houden.

  dank
  cj
 • Hallo,
  In een pc van me heb ik twee harde schijven. Een Pata en een Sata. De pata zit op de prim. ide de sata op de derde.
  De Sata kan ik gewoon zien als ik na opstarten de DEL-knop induw. maar in de bootvolgorde kan ik deze harde schijf niet als eerste selecteren.

  Op beide harde schijven heb ik windows XP geinstalleerd. Als beide harde schijven aangesloten zijn kan ik één van beide kiezen onder windows, maar als ik de Pata schijf uit de PC haal dan krijg ik de melding: 'missing OS'

  Ook booten vanaf de xpcd-rom lukt wel maar vervolgens wordt de hardwareconfiguratie onderzocht en dan stopt alles. De pc loopt niet vast maar er gebeurt verder ook niets.

  Hoe kan ik zorgen dat mijn Sata schijf de enige schijf wordt in mijn pc en dat ik dus via die schijf kan opstarten?


  moederbord asus k8n
  1500 mb intern geheugen
  Maxtor sata HDD
 • [quote:8fc590712b="caco"]Hoe kan ik zorgen dat mijn Sata schijf de enige schijf wordt in mijn pc en dat ik dus via die schijf kan opstarten? [/quote:8fc590712b] Dan zou je Windows XP opnieuw moeten installeren op de Sata schijf, terwijl de Pata controller in het BIOS is Disabled. Er van uitgaande dat je XP installeert via een Sata DVD-speler of brander.
 • Ik heb een pc met een SATA HD. Ik wil een IDE schijf erbij inbouwen. Voor de SATA schijven geldt geen master/slave (als ik het goed begrepen heb), maar voor de IDE wel. Als ik nu van de SATA wil opstarten, moet de IDE dan master of slave zijn?
 • Sorry dit staat verkeerd.
 • Als je op die IDE poort alleen 1 HD aansluit, zou deze kunnen jumperen als Cable Select. De HD sluit je dan aan op het einde van de 80 aderige datakabel. De SATA HD zet je dan in het BIOS bovenaan de Boot Sequence.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.