Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe optische of laser muis

Anoniem
citomaster
5 antwoorden
 • Die laser heeft 1000 dpi, de optische maar 400 dpi dacht ik

  http://tweakers.net/pricewatch/127962
  Bij salland is die laser mouse wel heel aantrekkelijk geprijst :P
  informatique is laatse jaren nogal duur , heb ik de indruk.
 • Hangt er natuurlijk vanaf? Waar ga je hem voor gebruiken,, als je hem wil gebruiken om te gamen is de laser misschien wel handig.

  Anders zou ik persoonlijk voor de optische gaan.
 • Omdat mijn huidige Microsoft IntelliMouse Optical USB and PS/2 compatible niet helemaal goed meer lijkt te werken. (Als ik 1 keer klik met de linker muisknop, klikt deze soms 2 keer.) Overweeg ik een nieuwe muis aan te schaffen. Deze is voor mijn Hoofd PC uit mijn onderschrift in Windows Vista en Ubuntu Linux. Ik overweeg onder andere deze optische Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, USB. Of kan ik deze keer wellicht beter gaan voor een Microsoft Laser Mouse 6000, USB.
 • [quote:c138d1d6f9="citomaster"]Anders zou ik persoonlijk voor de optische gaan.[/quote:c138d1d6f9] Want?

  Ik heb nog even verder gezocht. Nu overweeg ik deze Microsoft Comfort Optical Mouse 3000. Zou deze dan beter geschikt zijn voor het gewone computerwerk? Dus niet gamen.
 • Met de meeste muizen van Logitech / Microsoft doe je geen miskoop. Ik zou even naar een winkel gaan zoals de mediamarkt om een aantal muizen even vast te houden en te kijken welke het prettigst in je hand ligt. Daarnaast ligt het er aan hoeveel preciesie en snelheid je nodig hebt. De lasermuizen zijn niet per definitie beter dan een goeie optical, met een test van gamemuizen kwam de MX500 serie er beter uit qua preciesie en schaalbaarheid van de snelheid (tot de top van de muis) dan de G5 en Razer copperhead (game lasers).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.