Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printable CD's gebruiken, of...?

Anoniem
JurjenB
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ondanks de eerdere negatieve ervaringen met de Canon klanten'service' heb ik WEER een Canon printer gekocht. :roll: De Canon Pixma iP4300.

  Tot nu toe bevalt hij prima, en ook de inktcartridges gaan verrassend lang mee.

  Nu mijn vraag (TEDEEE!):

  Wie heeft er ervaringen met het afdrukken direct op CD's mbv printable CD's? Hoe moet dat bijvoorbeeld, welk programma moet/kun/mag je gebruiken en kun je bijvoorbeeld ook gewoon een label op een CD of DVD plakken en dat gebruiken als printable CD/DVD of geeft dat problemen?

  Graag jullie advies en tips enz.

  Dank, dank!

  Groeten,

  Jurjen
 • Met printable cd's/dvd's heb ik geen ervaring.
  Echter het werken met labels op cd's of dvd's raad ik je af omdat je hiermee jouw schijfjes kan verknoeien, als een label niet precies in het midden plakt kan het schijfje flink in de speler tekeer gaan omdat deze dan uit balans is en deze toch behoorlijk wat toeren maakt.
  En volgens mij is de plaklaag ook niet al te gezond voor de toch al redelijk kwetsbare reflektielaag.
 • Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met een Canon IP3000 vwb het printen van een CD/DVD. Het bijgeleverde programma vond ik te beperkt en gebruik nu een versie van Acoustica. Een CD of DVD printen gaat heel gemakkelijk en de resultaten vind ik verrassend goed.
 • Iedereen bedankt voor de reacties!

  Kan immerarm nog even reageren met een soort van 'handleiding' hoe 1 en ander werkt met Acoustica? (Speciale instellingen, enz).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.