Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HD van grotere HD voorzien. Gaat dat?

Anoniem
perloc
7 antwoorden
 • Ik heb een externe HD van 200GB
  Ik loop tegen de grens aan en zou deze willen vervangen door een (b.v.) 400GB HD. Kan ik die zondermeer vervangen in de kast? Ik bedoel, is de interface van deze externe HD universeel?
  De HD kast heeft zowel een USB2.0 alswel twee IEEE1394 aansluitingen.
  De Ext HD is van Western Digital. Ik heb de vraag daar gesteld via mail, maar krijg geen antwoord.
  MVG perloc
 • Ik verwacht het niet, maar is er geen specificatie blad van deze externe hard disk of wellicht kun je zien welke chipset erin zit en daar de specs van opzoeken.
 • De schijven zijn wel identiek, het is of ide of sata. Heb wel eens horen beweren dat de interface in een externe disk beperkingen kan hebben. Een voor de hand liggende beperking zou 128GB kunnen zijn. Jouw schijf is al groter, dus zou er ook wel een nog grotere schijf in moeten kunnen. Maar of het werkt, is een kwestie van uitproberen. En het is ook afwachten, of ie een beetje makkelijk uit elkaar te halen is natuurlijk. Een los kastje kost ook de wereld niet, dus kun je ook gewoon een nieuwe maken, en deze verkopen.
 • Het is een kwestie van en-en. Ik zou de 200GB HD in de (desktop) kast willen monteren en de 400GB in het ext. huis. Ik heb het kastje van de ext. al eens opgemaakt, dat gaat vrij makkelijk, dus vervangen zou geen probleem moeten zijn. Alleen nog werken….
  Ik wil de ext. graag apart houden om zo nu en dan aan te sluiten op de desktop of de laptop, voor videowerk en Image-backup.
  Via het netwerk kan ik natuurlijk altijd bij de 400Gbyte schijf, maar ben dan afhankelijk van de verbinding.

  Ik woon in Mozambique, dus het kopen van ext. kastjes is onmogelijk hier: zelfs een gewone IEE1394 PCMCIA-kaart is niet te koop in deze stad.
  MVG perloc
 • Kun je ook niks laten fedexen?
 • Oeps….. een nieuw woord! Wat is
  [quote:cb47421723]fedexen[/quote:cb47421723]???
  perloc
 • Met fedex verzenden. Oftewel postorderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.