Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wachtwoord

Anoniem
Alipapa
7 antwoorden
 • Ik weet niet goed waar deze vraag thuishoort. Ik probeer dus maar.
  Een vriend van mij is een tijdje terug overleden. Nu wil zijn vrouw graag de computer die ze altijd gebruikten weer gebruiken, maar ze weet het wachtwoord niet om de computer op te starten.
  Is het op een of andere manier mogelijk om het wachtwoord te omzeilen, zodat de computer weer gebruikt kan worden? Als hierbij gegevens die de computer bevat verwijderd worden, dan is dat niet zo erg.
  Wie weet raad?
  D. Pol
 • Windows wachtwoord, of bios? Als je windows opnieuw installeert, inclusief formatteren van de schijf, is elk wachtwoord verdwenen. Bios kan wat hardnekkiger zijn. Meestal is resetten van het cmos voldoende, maar soms ook niet.
 • [quote:e4858d8f64="gerben"]Windows wachtwoord, of bios? Als je windows opnieuw installeert, inclusief formatteren van de schijf, is elk wachtwoord verdwenen. Bios kan wat hardnekkiger zijn. Meestal is resetten van het cmos voldoende, maar soms ook niet.[/quote:e4858d8f64]
  [quote:e4858d8f64]Bedankt voor het antwoord. Echter,hoe doet men dat, resetten van het cmos?
  Is het voldoende om het batterijtje te verwijderen om het na een tijdje opnieuw te plaatsen? Dick. [/quote:e4858d8f64]
 • Het beste is om de daarvoor bedoelde jumper te gebruiken. Zit normaliter vlak bij de batterij.

  http://www.infopackets.com/graphics/cmos+jumper.gif

  Zit die er niet, of kun je hem niet vinden, dan de batterij eruit, en er een tijdje omgekeerd weer in doen.
 • je kunt, voordat je alle data wist van de HDD, ook het wachtwoord gewoon omzeilen(van windows). Dat heb ik zelf ook een aantal keren gedaan. Het voordeel hiervan is dat je niet alles opnieuw hoeft te installeren. Ik kan alleen niet zo 123 bedenken hoe de cd hete die ik ervoor gebruikte. Ik kan dat even opzoeken. Stuur me maar een berichtje als je hulp wilt met het resetten van het wachtwoord.
 • Als je de methode van Gerben gebruikt let er dan wel even dat je niet statisch geladen bent… Want als je dat wel bent dan kan je je computer om zeep helpen :).
 • Hallo d.j.pol.

  De meeste biosen hebben default wachtwoorden dus zou handig zijn als je de maker van de bios (award, ami, mr-bios, phonix?) post.

  Groetjes Erik Rothuis

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.