Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Navullen blijft toch leeg aangeven, canon pixma mp500

Anoniem
Bits Roermond
7 antwoorden
 • Ik heb 3 cartridges (Y,M,C) van mijn Canon Pixma MP500 laten navullen bij InkClinic. Printer gaf aan dat ze leeg waren en dat waren zij ook.
  Nu zij gevuld zijn blijf ik toch steeds het bericht krijgen dat zij lee zijn en kan ik niet printen.
  Ook als ik een test of reiniging s optie kies, lukt het niet want ik krijg steeds de melding dat de inkt op is.
  Heb de cartridges al een paar keer erin en eruit gehaal, goed vast gedrukt, maar allemaat geen resultaat.

  Wie kan mij helpen/adviseren?
  peterwillem :x
 • het klopt dat de printer blijft aangeven dat de inktpatronen leeg zijn, dit komt door de chip die op de patroon zit.

  Als je gaat printen geeft de printer via popup schermen aan dat er iets niet goed is, en waarschijnlijk ook wat je moet doen.

  Let wel, de garantie vervalt op deze manier volgens canon.
 • je moet bij de inkt boer vragen of ze die dingen even voor je willen resetten
  er zit namelijk een chip op die het inkt niveau in de gaten houd
 • Ik meende dat dat bij de Canon niet kon.
 • Ok bedankt,
  heb intussen via zoeken wat tips gezien. Diversen ervan geprobeerd maar aanvankelijk geen resultaat. Ik kon trouwens niet printen. Telkens als ik een print opdracht gaf kreeg ik de fout melding dat er cartridges leeg waren die vervangen moesten worden.
  Uiteindelijk na vele malen printer aan/uit, print test document en nog wat andere tips uitgevoerd te hebben kon ik ineens weer printen, had geen leeg inkt alarm op de printer enfin alles lijkt weer normaal. Hoop maar dat het zo blijft, zal wel geen melding meer krijgen als er werkelijk een cartridge leeg is, denk ik.
  Zal eens navragen bij de inkt boer of hij die chip kan resetten. Hij gaf zelf al aan,toen ik de gevulde tankjes kwam halen, dat er bij problemen ik terug kon komen. Had kennelijk zelf al zo'n idee toen hij deze cartridges zag.
  peterwillem :D
 • Voor zover ik weet heeft nog geen enkele inktboer in Nederland die beruchte chips op de Canon patronen kunnen kraken. Het enige wat Canon toestaat is door te printen zonder inktstandweergave door als de printer aangeeft dat er een patroon is nagevuld (en de printer ziet dat je stout bent geweest :cry: !), dat Canon niet verantwoordelijk is voor nagevulde blabla en dat de garantie zal vervallen blabla. Zodra je deze melding krijgt: 5-10 seconden op de cancel-knop van de printer ingedrukt houden om de inktstandweergave voor die patroon uit te schakelen: je kunt verder printen ZONDER dat de printer aangeeft dat de patroon al dan niet leeg is.

  Een schrale troost: zodra je een nieuwe volle Canon patroon erin steekt zal de inkstand automatisch weer worden geactiveerd voor die kleur.

  Daarom hou ik het bij de oudere modellen zonder die vervelende chips zoals de Canon Pixma MP780 multifunctional: werkt al 3 jaar perfect en zonder morren met alternatieve patronen die bovendien zonder morren de inkstand perfect aangeven !!!

  Of een andere mogelijkheid: minder dan de originele Canon patronen: de GEHA/Armor tuning kit met hun eigen chips ( :cry: ), die de inkstand weer wel weergeeft. Het is nog steeds niet goedkoop: deze gechipte GEHA patronen kosten zo'n 8 euro per stuk, wel goedkoper maaar nog niet goedkoop genoeg als je veel print. Ook bij deze tuning kit kan je de inkstandweergave uitschakelen door de cancelknop 5-10 seconden in te drukken. Je mag dus kiezen tussen je hand eraf of je vingers eraf :evil: !!!
 • Het is zo ver !: in Duitsland is er een navulketen (Cartridgeworld.de) die in staat is om de chip van Canon CLI-8 en PGI-5 patronen te resetten. Bij inleveren van een lege originele CLI-8 of PGI-5 patroon krijg je er een nagevuld terug tegen 7 euro (voorlopig niet echt goedkoop: een nieuwe kost rond de 12 a 13 euro per stuk) en op druckerchannel.de hebben een aantal gebruikers deze nagevulde patronen al uitgeprobeerd: de inkstandweergave schijnt dus te werken !!!

  Nu nog een goedkope resetter zoals bij Epson printers voor een paar tientjes !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.