Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

verschil in geheugen

Anoniem
r.marijnissen
6 antwoorden
 • beste iedereen,

  wat is het verschil tussen:

  Adata 1024MB, DDR2. PC6400, 800MHz,
  en
  Kingston 1024 MB, DDR2, PC6400, 800Mhz.

  het prijs verschil is behoorlijk. circa 15 euro per module. mag je van Adata dezelfde prestatie verwachten als kingston?
 • Verschil kan hem bijv zitten in de gebruikte geheugentimings, waarbij lagere timings sneller zijn. Verder weet ik van Kingston dat ze levenslange garantie geven, maar dat kon Adata ook nog wel eens hebben? (ff te lui om uit te zoeken)

  Hoewel het geen stelregel is, kan duurder geheugen soms beter overclocken, hoewel me dat in dit geval niet van toepassing lijkt. Als laatste kan het bijv zijn dat een fabrikant fancy heatspreaders op het geheugen zet, wat er leuker uit ziet, maar aan koeling niets bijdraagt.
 • Om het heel simpel te zeggen: A-data is een B-merk, Kingston is een A-merk. Het is maar wat voor waarde je er aan hecht. Naast langere garantie mag je een betere kwaliteitscontrole verwachten bij de produktie van Kingston, dus minder kans dat je met corrupt geheugen komt te zitten dat omgeruild moet worden.
 • bedankt voor de reacties. in iedergeval is het mij waard om Adata te proberen. als het zaakje niet werkt kan ik het altijd omruilen.

  ik vind een levenslange garantie ook een beetje erg overdreven. gezien het feit dat je niet langer dan 2 jaar doet met een beetje pc. althans voor de mensen die graag up to date blijven. zo heb ik nog geheugen liggen voor een amd athlon 1800+ met ook levenslange garantie. maar ik doe daar natuurlijk helemaal niets meer mee. misschien kan ik nu aanspraak maken op die garantie :lol: onder het mom van: het werkt niet meer :D
 • onder het mom van: het werkt niet meer
  als je eens even door denk dan gaat die vlieger niet op .
  als je namelijk heheugen koopt van Kingston dan zit er in de verpakking een
  reeks getallen en die moeten ook dus op het geheugen staan .
  en je moet ook kunnen aantonen waar het geheugen is gekocht
 • het is ook niet serieus bedoeld natuurlijk :roll: maar meer een soort van sarcastisch, omdat ik 'levenslang garantie' gewoon een leuk verkoop praatje vind. 3 tot 4 jaar garantie is meer dan genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.