Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bootable externe schijf

Anoniem
eduard33
2 antwoorden
  • De harde schijf die nu in m'n pc zit wil ik extern maken, zodat ik hem mee kan nemen. De computer ondersteunt opstarten vanaf een usb-apparaat.
    Moet de externe behuizing nog aan bepaalde eisen voldoen om het bootable te maken? Of kan ik deze behuizing van Mycom gebruiken?
    http://www.mycom.nl/Products/View/digiconnect_3.5inch_harde_schijf_behuizing/110007.aspx
  • [quote:631cc3851d="yolk2003"]De computer ondersteunt opstarten vanaf een usb-apparaat. [/quote:631cc3851d] Bij mijn weten is dat voldoende om te kunnen opstarten vanaf een externe USB HD.
    [quote:631cc3851d="yolk2003"]Moet de externe behuizing nog aan bepaalde eisen voldoen om het bootable te maken?[/quote:631cc3851d] Het is voldoende als deze de HD die je in die externe behuizing wilt plaatsen wordt ondersteund. Daarmee bedoel ik zowel de grootte en de interface. IDE of SATA. Of die van MyCom voldoet, weet ik niet. Check ook nog maar deze lijst externe USB 2.0 behuizingen op Tweakers Pricewatch.

    Wat wil je overigens opstarten vanaf die externe USB HD? XP of Vista kun je dus niet gebruiken om vanaf een andere PC op te starten. Wellicht kan het wel met Linux. Maar die kun je dan beter op een USB-stick installeren. Is ook makkelijker mee te nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.