Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe printer

Anoniem
Nelson Lau
6 antwoorden
 • Ik ben van plan een nieuwe (all in one) printer te kopen.

  Ik twijfel tussen onderstaande 3. Welke raden jullie aan?


  HP PSC 2575

  HP Photosmart C5280 All-in-One

  HP Officejet J5780
 • ik heb zelf de HP 2355. dus de 2575 is een nieuwere versie. ik kan wel zeggen dat ik zeer tevreden ben over het apperaat. het doet wat het moet doen. en die cardreader er in is ook altijd handig
 • je weet waar de twee letters HP voor staan high prices .
  inkt is nog duurder dan goud .
  je kan beter kijken naar een canon > brother .
 • nou.. ik vind 98 euro voor een all in one niet schokkend. en inkt kun je veel goedkoper bestellen bij inktclub of iets dergelijks.
 • Vergelijking prijzen voor inktpatronen: HP 339 maximaal 21 ml zwart (en dit is nog wel de hoge capaciteit patroon !!!) kost rond de 30 euro. De Canon PGI-5Bk kost maar 13 euro voor 27 ml zwarte pigment inkt. Bovendien geldt voor de HP all-in-one printers die je genoemd hebt dat de kleurenpatroon gecombineerd is: alle drie de kleuren C/M/Y zitten in een patroon, dus als een kleur op is, de hele patroon mag weg (slik !) en nog een addertje onder het gras: de kleurenpatroon maakt gebruik van de CMY-printmode op fotopapier: de zwarte pigmentinkt wordt niet gebruikt, aangezien deze dof is op het glanzende fotopapier. In plaats hiervan wordt zwart gesimuleerd door de primaire kleuren te mengen tot iets wat zwart moet voorstellen….. Deze printmethode kost voor donkere foto's zeer veel inkt.

  Canon's printmethode met separate inkttanks pigmentzwart, fotozwart, magenta, cyaan en geel is veel zuiniger en ook omdat er fotozwart voor fotoprinten erbij zit: dit kan op donkere foto's tot wel 60 % besparen op de inktvolume, aangezien bij de genoemde HP all-in-one printers de donkere vlakken en zwart gemengd moeten worden uit de drie primaire kleuren. Dit geeft op zelfs een korte periode een nog grotere besparing dan die gecombineerde patronen van HP (tenzij jij een veel duurder model koopt die ook gebruik maakt van separate patronen voor elke kleur). Dit is een wezenlijk verschil tussen CMY (HP) en CMYK (Canon) afdrukken.

  Kortom laat je niet in de maling nemen en kiest liever voor de Canon all-in-ones die bovendien veel beter zijn in foto-afdrukken dan HP. Deze kunnen tot 3x kleinere druppeltjes produceren voor een nog fijner printresultaat. Opgepast: de goedkopere Canon Pixma MP510 gebruikt helaas ook maar 4 kleuren (pigmentzwart en C/M/Y) en moet dus het zwart op foto's ook simuleren door enorm veel CMY met elkaar te vermengen ! U bent gewaarschuwd.

  Navullen kan natuurlijk ook, maar ook daar wint de Canon het qua gemak en ook qua verkrijgbaarheid van alternatieve inktpatronen. Bovendien gaat een Canon inkttank (als je die gaat navullen) veel langer mee dan de printkop/inkttank combinatie van HP.
 • als je niet hoeft te kopiëren of te scannen: Canon iP 5300. Ongeveer 140 euro.Vóór ik de keuze maakte werd ik ook gek van internet en andere adviezen.Er zijn natuurlijk ook printers voor een paar tientjes, maar ja.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.