Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem tussen Sata Harde schijf en HDD dvd rewriter

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zal uitgebreide specificaties geven.

  Dit zijn de onderdelen die ik heb:

  Moederbord: Asus M2A-MVP
  Werkgeheugen: D2 2GB 800-C5 KIT MDT
  Videokaart: MSI 256 D3 X RX1950Pro T2D R
  Harde Schijf: Refurb. 500 GB S-ATA2
  Dvd Rewriter: NEC 18x DL R/W AT AD5170A Zw B
  Voeding: Antec Smart Power2.0 500W ATX2
  Processor: AMD Athlon 64 X2 6000+ sAM2,64bit,dual-core,BOX

  Het probleem is: Als ik gewoon mijn harde schijf in de sata1 poort doe en aansluit op mijn voeding, en mn dvd rewriter op master zet, dan boot ie niet van mn vista of xp schijf, zet ik mijn rewriter op slave, boot ie er ook niet van, sluit ik mn sata af, en zet ik mijn rewriter op master, dan zegt ie: Windows has encoutered a problem communicating with a device connected to ur computer. Blablabla File: \Boot\BCD Status: 0cx00000e9 Info: An unexpected I/O error has occured.

  Nu is mijn vraag hoe kan dit? en Wat zijn de goede instelling? Ik heb trouwens 2 van die dvd rewriters.. Voor de rest zit alles goed op zn plek dus kan iemand mij helpen?

  Bij voorbaat dank Gert Jan
 • als je wil booten van een sata disk .
  dan moet je in het bios de sata controller aan zetten en de drivers voor die controller installeren
 • Ik heb OnChip SATA Channel op enabled staan en OnChip Sata Type op Native IDE is ditgoed?
 • njah ik heb het dus met die instellingen geprobeerd, kon geen sata controller bios feature vinden, en als ik alles gewoon aansluit en dan de boel laat laden, dan zegt ie nog steeds van error occured, (dus met sata en dvdrewriter aangesloten) File: \boot\bcd status: 00xc00000e9 info: an I/O error occured (ff uit mn hoofd kan klein foutje lees dan eerste bericht)! Dus kan iemand me hier ajb mee helpen?! :cry:
 • [quote:98b2504ff2="Sichart"]Ik heb OnChip SATA Channel op enabled staan en OnChip Sata Type op Native IDE is ditgoed?[/quote:98b2504ff2] Als deze zo stond toen je Windows Vista installeerde, dan is dat goed. Als je het niet zeker (meer) weet, zou je de andere opties gewoon kunnen uitproberen.
  [quote:98b2504ff2="Sichart"] Als ik gewoon mijn harde schijf in de sata1 poort doe [/quote:98b2504ff2] En ook dit is goed. Wordt je HD wel gedetecteerd door het BIOS? Dus zie je in het BIOS in Main bij SATA 1 je merk/type HD staan? En als je 'm selecteert met de pijltjes toets en drukt op [Enter]. Staat deze wel op [Auto]? Heb je HD ook sata2 geprobeerd? Of een ander sata kabeltje? En wordt in het BIOS je DVD brander(s) wel goed gedetecteerd?

  Heeft de PC eerst dan wel goed gewerkt?
 • Alles staat op Auto, behalve 32 bit transfer (disabled), geprobeerd in sata poort 1 en 2 herkent ze in beide, herkent ook beide dvd rewriters als master en slave, heb geen ander kabeltje, dus dat niet geprobeerd….
 • Maar kan iemand mij vertellen wat een I/O error is? Dat betekend toch gewoon dat er iets uit staat wat aan hoort te staan of visaversa?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.