Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Apparaatbeheer

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Mijn DVD/CD brander doet het niet. Bij apparaatbeheer zie ik een vraagteken staan. Bij eigenschappen krijg ik de mededeling:

  Kan het apparaatstuurprogramma voor dit apparaat niet in het geheugen laden. Mogelijk is het stuurprogramma beschadigd of het ontbreekt. (Code 39)

  Wat nu? Ik heb als platform Windows Vista. Het apparaat is een Lite-On.
 • Ik denk dat het stuurprogramma beschadigd of niet geïnstalleerd is.

  Opnieuw installeren dus, het beste is om op de site van de fabrikant de nieuwste versie van het stuurprogramma te downloaden.
 • Als ik zoiets aan de hand heb verwijder ik de dvdspeler in apparaatbeheer, herstart de computer en dan is hij weer geïnstalleerd.
 • Ik heb het antwoord zeer waarschijnlijk al. Enige tijd geleden heb van Microsoft Virtual Machine (XP) geinstalleerd naast Vista. Dat werkte fantastisch. Maar waarschijnlijk is daardoor op een of andere manier de brander niet meer beschikbaar. Is ook bevestigd door mijn leverancier. Die heeft geadviseerd Vista opnieuw te installeren. Daar voel ik echter niets voor. Wie weet er andere oplossingen?
  In Apparaatbeheer staat de brander overigens met een uitroepteken en gaan vraagteken.
 • Heb je het antwoord van Rebel al geprobeerd?
 • Ja en dat werkt niet. Ook de laatste stuurprogramma's doen niets. Ik krijg de melding dat de laatste stuurprogramma's zijn geinstalleerd. Kennelijk kan Windows niet meer bij het apparaat komen. Bij Eigenschappen hou ik deze kreet.

  Kan het apparaatstuurprogramma voor dit apparaat niet in het geheugen laden. Mogelijk is het stuurprogramma beschadigd of het ontbreekt. (Code 39)
 • Ik kom nog even terug op het antwoord van Rebel.

  Heb je de brander volledig verwijderd in apparatenbeheer?
  Heb je je pc opnieuw opgestart?
  Heb je de melding gekregen Nieuwe Hardware gevonden?
  Heb je toen de installatie over gelaten aan Windows Vista want die zal toch zeker de drivers van Lite-On aan boord hebben, of het moet een spiksplinternieuwe brander zijn die pas op de markt is gekomen na Vista.
  Succes.
 • Ja, gedaan zoals je aangeeft. Ook de melding dat er nieuwe hardware gevonden is. En daarna de melding dat de nieuwste stuurprogramma's al geladen zijn. Kijk ik dan bij Apparaatbeheer dan zie ik weer een uitroepteken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.