Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

soms geen geluid

25 antwoorden
  • :-? Ik heb een beetje een vreemd probleem, Met mediaplayer heb ik normaal geluid, maar met flashes niet, en ook windows geluidjes doen het niet???? Is dat ergens een instelling o.i.d.????? (realtek AC'97, drivers zijn in orde.)
  • Even offtopic: Goed signature!
  • Tx! :D Maar, ik had toch liever een antwoordje.......... :-?
  • Ik heb bijna het zelfde probleem. Sinds een paar dagen doet het geluid op msn messenger 7.5 het niet meer, geen popup geluidjes etc. Ook als mijn software (intel proset/wireless) verbinding krijgt geeft ie een 'beep' vanuit de speaker van de moederbord. Normaal kreeg ik een windows 'plopje'. Normaal als ik mijn headset in de usb poort steek hoor ik ook zo'n geluidje, maar dat doet hij niet meer. Ik heb mijn driver al 2 keer opnieuw geinstalleerd.. Muziek etc doen het nog wel. Erg vreemd
  • heb je wel de laatste flashplayer? http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&Lang=Dutch denk alleen ff aan het vinkje bij google toolbar :wink:
  • ja, die heb ik. En zoals ik al zei, doen mijn windows geluiden (plopjes, beepjes enz) het ook niet meer. Die hebben toch niets met flash te maken??? :-?
  • nee ok, maar je moet toch ergens beginnen :wink: sja.. ik weet't ook nie. kan zoveel zijn. van windows installatie tot hardware probleem.
  • Ik heb precies hetzelfde probleem. (ik heb ook een realtek AC'97) Mediaplayer doet het prima, maar filmpjes op bijv. youtube zijn zonder geluid.
  • Werk je op Vista of XP
  • als ik dat zo hoor lijkt het te maken te hebben met een codex. wellicht moet je eens kijken op http://www.divx.com daar kun je een legio aan codexen downloaden. wellicht is't het proberen waard.
  • Ik werk met xp. Maar nog s, ik heb ook geen windowsgeluidjes. Dat heeft toch niets met een codec te maken?? ik heb evengoed even op divx.com gekeken, maar behalve een divxinstaller, kan ik daar geen codecs vinden?
  • [quote:baa9eed950="cowboyvar"]Met mediaplayer heb ik normaal geluid, maar met flashes niet, en ook windows geluidjes doen het niet?[/quote:baa9eed950] Wellicht zou je dat probleem kunnen oplossen met de info van Microsoft Help en ondersteuning: Bronnen voor het oplossen van geluidsproblemen in Windows XP. http://support.microsoft.com/kb/307918 Of daarmee aanvullende info hier posten.
  • [color=darkblue:86ee145d43][i:86ee145d43]Ok dan, heb ik gedaan, maar om nou te zeggen dat het me heeft bevredigd...... als eerste had ik deze keuzes:[/i:86ee145d43][/color:86ee145d43] Ik kan geen systeemgeluiden afspelen. Ik kan systeemgeluiden afspelen, maar sommige andere geluiden niet. Ik kan geen audio-cd's afspelen via mijn luidsprekers of koptelefoon. Ik weet het niet. Deze stap overslaan en iets anders proberen [color=darkblue:86ee145d43] [i:86ee145d43]Daar staat mijn probleem eigenlijk niet tussen, want: ik kan geen systeemgeluiden afspelen en sommige andere geluiden wel!!!! Maar ok, de bovenste geprobeerd, alle instellingen afgelopen, tot aan deze:[/i:86ee145d43][/color:86ee145d43] Is de geluidskaart compatibel met Windows XP? Kijk in de Hardware Compatibility List (HCL) of het geluidsapparaat wordt ondersteund in Windows XP. [i:86ee145d43][color=darkblue:86ee145d43]Ok, ik naar de Hardware Compatibility List (HCL), krijg ik deze melding[/color:86ee145d43]:[/i:86ee145d43] Kan de pagina niet weergeven De pagina die u probeert te bekijken, kan niet worden weergegeven omdat de server waarop de pagina zich bevindt niet reageert. Probeer het later opnieuw. [color=darkblue:86ee145d43][i:86ee145d43]Typisch microsoft weer, maar ok, evengoed denk ik dat zo'n realtek gewoon compatible is, maar je probeert wat..... Uiteindelijk was dit de conclusie:[/i:86ee145d43][/color:86ee145d43] Het probleem kan niet met deze probleemoplosser worden opgelost. Dit probleem kan niet worden opgelost door deze probleemoplosser. De Help-documentatie van het programma waarmee u geluid probeert af te spelen kan meer suggesties bevatten voor het oplossen van dit probleem. [color=darkblue:86ee145d43] [i:86ee145d43] [size=18:86ee145d43]Het programma waarmee ik geluid probeer af te spelen???? [/size:86ee145d43]Dat zijn dus de systeemgeluidjes van Microsoft Windows?????? En die wist het niet........... [/i:86ee145d43][/color:86ee145d43] :-? [color=darkblue:86ee145d43][i:86ee145d43]Ik moet er maar mee leren leven heb ik de indruk..........[/i:86ee145d43][/color:86ee145d43] .
  • tsja.. ik heb nog wel een soundblaster 5.1 voor je liggen, voor alleen de verzendkosten mag je'm hebben :wink:
  • Kijk even in het configuratiescherm bij geluiden en audioapparaten. Dan bij geluiden of er wel een geluidschema is ingesteld. Evt. vinkjes plaatsen/verwijderen. Suc6.
  • [quote:1b55bd31f6="Wim Brink"]Even offtopic: Goed signature![/quote:1b55bd31f6] Ik vindt hem ook erg goed :D
  • [quote:04c4bf72f1="cowboyvar"] Ik kan geen audio-cd's afspelen via mijn luidsprekers of koptelefoon. [/quote:04c4bf72f1] Start mediaplayer dan niet wanneer je een audio-cd in je cd-speler plaatst? Als het om een audio-cd uit de winkel gaat, kan het zijn dat de recenter exemplaren niet op een PC kunnen worden afgespeeld. Die zijn namelijk beveiligd tegen kopiëren. Je had al gemeld dat mediaplayer geluid geeft. Wat voor een geluid? Internetnetradio?
  • Internetradio (bijv. http://www.nederland.fm/), die doet het gewoon, mp3's kan ik ook gewoon afspelen, audio-cd's ook geen probleem. Wat ik niet hoor zijn bijv. de youtube-filmpjes en de systeemgeluiden van windows. En er is een geluidschema ingesteld (windows standaard), maar als ik daar de geluidjes uitprobeer hoor ik dus ook niets. Ik kan het afspeelknopje gewoon bedienen, hij lijkt ook iets te doen, maar ik hoor niets............. :-? En Eduard, gezien je aanbieding denk jij dan dat t een hardware probleem is? En waarop baseer je dat?
  • ik weet niet of het een hardware probleem is... ik vind het wel raar dat de ene helft wel werkt, en de andere helft niet... ik wil je niets aansmeren ofzo.. vandaar dat ik die kaart in feite gewoon weggeef. maar ik schat de kans in dat het allemaal werkt met een niet onboard geluidskaart op 90%
  • [quote:2bdfed18cf="eduard33"]ik weet niet of het een hardware probleem is... ik vind het wel raar dat de ene helft wel werkt, en de andere helft niet... ik wil je niets aansmeren ofzo.. vandaar dat ik die kaart in feite gewoon weggeef. maar ik schat de kans in dat het allemaal werkt met een niet onboard geluidskaart op 90%[/quote:2bdfed18cf] Jaja, ik begrijp dat t geen aansmeren is, en raar, tja, ik denk dat dat t nou juist is.... tis raar ja... en niemand heeft tot nu toe een oplossing aan kunnen dragen, het rare is juist dat alles in orde lijkt te zijn; instellingen, drivers, volumeregeling enz. iig ik weet het niet meer.........

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.