Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

fotobestanden kwijt na verplaatsen naar externe schijf

Anoniem
None
3 antwoorden
  • ik heb via knippen/plakken mijn foto's willen verplaatsen naar een externe schijf, maar in dat proces is alles weggeraakt. Niets op de externe terecht gekomen en van de c-schijf is de fotomap weg. Hoe vind ik die terug?
  • Op beide schijven zoeken naar *.jpg ? In het vervolg dus kopiëren, dan controleren of ze goed zijn overgekomen. En pas daarna eventueel van de pc wissen. Je beseft dat je op die manier geen backup hebt? Je zou ze ook (extra) op een dvd kunnen branden.
  • je zou eventueel nog op revcovery programma's kunnen zoeken. in geval dat ze echt weg zijn. overgens wat backup betreft, kun je voor foto's muziek etc. beter een extra HD aanschaffen. da's beter voor als je bestanden wilt bewaren voor echte langer termijn. van een HD kun je het in 99% van de gevallen altijd terug halen met een recover proggie. maar als een DVD of CD beschadigt ben je het voor goed kwijt. ik heb zelf ca 100GIG wat ik echt wil bewaren en vervang daarvoor elke 2 jaar mijn backup HD. kosten ca 55 euro. /24 = 2,20,- goedkoper dan een beetje dvd :wink: er bestaan een heel legio aan data recover programs: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=recover+programs&btnG=Zoeken&meta=

    ik heb zelf ooit getdataback aangeschaft: http://www.runtime.org/
    en ik moet zeggen dat ik het geld er dubbel en dwars uit heb! het is iedere cent waard. afhankelijk van hoe graag je iets wilt bewaren op een veilige manier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.