Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD Brander kapot?

Anoniem
ludere
4 antwoorden
 • Ik heb een Philips CDRW 4012P. Al sinds een tijdje geeft deze een foutmelding wanneer ik tracht een cd'tje te branden, zowel bij Nero als andere applicaties.

  Nero InfoTool zegt, zonder cd in de lade:
  Write Speed (max.): 40x
  en met lege cd in de lade:
  Write Speed (max.): 2x
  Inderdaad kun je geen hogere snelheid kiezen dan 2x in de "Burn CD-dialog".

  Dit natuurlijk erg verdacht. Het probleem komt zowel voor bij de standaard PHILIPS cdr's (die het vroeger altijd gedaan hebben, en waarvan je verwacht dat ze werken gezien het merk) als bij twee andere merken.

  Toevallig is gisteren een verse Windows installatie uitgevoerd (dus na format), om andere problemen op te lossen. Dit heeft niets uitgehaald voor dit probleem. Daarnaast heb ik zojuist de firmware ge-upgrade naar versie 1.6, hetgeen eveneens niet hielp.

  Het probleem lijkt dus niet software-matig, en niet bij de media te liggen. Wat ik nog vergeten te melden ben, is dat de drive wel gewoon cd's kan lezen (de lege cd wordt ook herkend). Is de enige conclusie nu dat de drive kapot is?
 • [quote:8e63c41cce="ludere"]Is de enige conclusie nu dat de drive kapot is?[/quote:8e63c41cce] Dat zou kunnen. Check deze voor alle zekerheid ook nog even via Nero CD-DVD Speed.
 • Nero CD Speed (die bij mijn geinstalleerde Nero zit), geeft direct een foutmelding:

  ERROR: No additional sense information (000000)
 • En heb je al gecheckt of je nog vanaf die probleem CD brander kunt opstarten? Bijvoorbeeld je XP CD. Je had XP opnieuw geïnstalleerd. Was dat dan niet via die probleem brander? En heb je die probleem brander kunnen testen in een andere PC? Als die probleem brander in een andere PC ook niet wil branden, lijkt deze me inderdaad defect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.