Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstarten van SATA HD en IDE als back up

Anoniem
eduard33
6 antwoorden
 • Ik heb een pc met een SATA HD. Ik wil een IDE schijf erbij inbouwen. Voor de SATA schijven geldt geen master/slave (als ik het goed begrepen heb), maar voor de IDE wel. Als ik nu van de SATA wil opstarten, moet de IDE dan master of slave zijn?
 • master of slave is niet relevant .
  je boot immers van een Sata .
 • Ja, maar op mijn IDE HD die uit een andere pc komt (die de geest gegeven heeft), staat ook een Windows OS (Win98SE), als ik die HD als master instel boot hij dan toch netjes van de SATA HD?
 • Normaal gezien staat er ook een optie in je BIOS, waarbij je de prioriteit instelt welke harde schijf als eerste aangesproken moet worden bij het booten: kies eens de IDE-schijf als eerste schijf, dan moet het werken.
 • [quote:c8b02a9ff1="Nelson Lau"]Normaal gezien staat er ook een optie in je BIOS, waarbij je de prioriteit instelt welke harde schijf als eerste aangesproken moet worden bij het booten: kies eens de IDE-schijf als eerste schijf, dan moet het werken.[/quote:c8b02a9ff1]

  volgens mij is het juist niet de bedoeling dat de IDE schijf als eerste opstart. kies dus SATA als eerste als je niet met de IDE wilt opstarten.
 • als je wil opstarten van af een Sata disk .
  dan moet je eerst het os daar op zetten en met een floppy de Sata drivers er op zetten .
  en natuurlijk in het bios de Sata poort aanzetten .
  en de boot volgorde aanpassen ook in het bios

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.