Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brander wordt niet als brander herkend

Anoniem
jbiggie
9 antwoorden
 • Een HP brander werkt prima als CD-rom. Het is echter ook een brander die niet als zodanig kan worden gebruikt. Het is dus niet mogelijk bestanden naar deze "schijf" te kopiëren.
  Aanvnakelijk dacht ik dat het aan de HP brander lag, dus een nieuwe NEC DVD brander. Vernieuwing heeft niet ot het gewenste effect geleid.
  Wat kan het probleem zijn?

  John van der Elburg
 • [quote:f1093e88e0="vd.elburg"]Een HP brander werkt prima als CD-rom. [/quote:f1093e88e0] In welke Windows versie en Service Pack? En welk brand programma en versie? Hoe wordt de brander herkend door Nero InfoTool? Indien je in XP inlogt met je beperkte rechten account, start dan Nero InfoTool met de rechter muis knop Uitvoeren als/Run As Administrator. Indien je Nero 6.6.1.4 gebruikt, heb je ook nog Nero BurnRights nodig om te kunnen branden onder je beperkte rechten account.
 • [quote:fe7519a7d4]In welke Windows versie en Service Pack? [/quote:fe7519a7d4]heeft daar niets mee te maken !!
 • Begrijp ik je vraag goed en wil je vanuit verkenner naar je brander kopiëren? Als dàt de vraag is: dat gaat alleen als je een apart progje ervoor installeert (bij nero is dit INcd dacht ik)
 • Ik heb geen enkel brandprogramma geïnstalleerd. In een nog niet zo gek ver verleden (een Vista installatie en verwijdering, daarna gewoon weer terug naar XP met alle vservice packs) kon ik gewoon va het snelmenu kopieren naar de bedoelde CDrom/brander. De bestanden werden dan gekopieerd (klaargezet om te branden) en ik kreeg een mooi ballonnetje dat vermelde dat er bestanden konden worden gebrand. Met de mediaplayer kon ik ook muziek bestanden branden e.d. Kort samengevat: Met XP kon ik branden. Met vista niet, met de herinstallatie van XP nog steeds niet. Met een nieuwe brander (NEC) ook nog steeds niet.
  Het NeroInfoTool geeft aan dat er het één en ander gebrand moet kunnen worden.

  John van der Elburg
 • [quote:2650bd9c84="vd.elburg"]Met vista niet, met de herinstallatie van XP nog steeds niet. Met een nieuwe brander (NEC) ook nog steeds niet. [/quote:2650bd9c84] Maar hoe wordt je brander dan herkend in het Apparaatbeheer? En in de Verkenner. Op het moment dat er geen CD/DVD(R) in je brander zit. En als je met de rechter muis knop klikt op de brander icoon in "Deze computer" en Eigenschappen. Zie je daar nog steeds een tabblad Opnemen? Als je daarop klikt, is de optie:"Op dit station mogen opnames op cd worden gemaakt" nog steeds gevinkt?

  Als je een lege cd-r plaatst in je brander, wordt er in Nero Infotool bij tabblad Disk, dan info over die cd-r getoond? Zoals de write speed.
 • Het apparaat heet "Optiarc DVD RW AD-5170A SCSI CdRom Device".
  Het eigenscshappenblad geeft geen tabblad "Opnemen".
  In infotool wordt vermeld dat er een Blanc CD-R is geplaatst, Medium info: CD-R, 79:59:74. Geen write speed.
 • die brander is pas uit .
  en het is een samenwerking tussen sony en nec .
  en dus onbekend onder windows xp .
  laat het os eens zoeken naar nieuwe hardware .
  misschien vind die dan een bijpassende driver
 • Gezocht naar nieuw drivers en deze niet kunnen vinden. Iemand noemde de mogelijkheid dat er een fout zou kunnen zitten in het register. Is dat waarschijnlijk en zo ja, hoe los ik dat dan op?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.