Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

raid0 of een raptor

Anoniem
roofkatten
3 antwoorden
 • Beste dames en heren,

  Ik kom er niet uit en om heel eerlijk te zijn: ik weet het niet meer. Ik heb een paar zeer technische vragen, die mijn kennis te hoog boven gaan. het volgende:

  -Wat is beter en sneller: een raid0 (wil alleen een raid0) of een raptor?
  -Als ik een raid0 heb kan ik daar ook een image van maken met Ghost?
  -Als ik raid0 heb kan ik die ook in verschillende partities verdelen met Power quest? voor documenten op te zetten
  -Als ik raid0 neem en een aparte schijf voor de opslag van de documenten, schiet ik daar iets mee op, in mijn ogen starten alleen dan de programma's sneller op, terwijl je dan ook eigenlijk je documenten video, foto etc sneller wil laten lezen- en schrijven en met een aparte disk wordt er geen gebruik van raid0 gemaakt?
  -Als ik kies voor raid0 en gebruik de schijf ook voor mijn documenten en maak daar wekelijks een backup van, dan is het toch niet zo risicovol of niet?

  Ik weet dat ik nogal wat vraag van jullie, maar deze vragen spoken heel de dag door mijn hoofd en zo het zou graag willen weten.

  Alvast ontzettend bedankt voor jullie tijd en moeite.

  Groet,

  johan
 • Snelste is natuurlijk raptors in raid0. :-)

  Als je raid eenmaal hebt opgezet in je bios, werkt het daarna als een gewone schijf. Je kunt er alles mee doen, wat je ook bij een enkele schijf kunt.
 • De Raptor is qua doorvoersnelheid niet (meer) uitzonderlijk snel en zeer waarschijnlijk lang niet zo snel als twee schijven in Raid-0. Wel is de Raptor snel op het punt van de toegangstijd: door de grotere omwentelingssnelheid van de disks kun je data sneller benaderen, dit geeft dan bij gebruik waarbij steeds een beetje data nodig is een snelheidsvoordeel, te merken aan een sneller reageren van het systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.