Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe monitor voor laptop

Anoniem
yolk2003
5 antwoorden
 • Afgelopen weekend heb ik een laptop (Easynote SB86-P-010) gekocht. Een erg goede laptop, maar het werken vanaf een gewone monitor is toch prettiger dan een laptopscherm. Daaorm wil ik een tft-scherm gaan aanschaffen, maar ik weet niet hoeveel inch of welke resolutie de laptop aankan. Hoe kan ik hier achter komen, in plaats van trial and error?
  Als ik bij de beeldscherminstellingen kijk dan staat deze nu op 1140 x 900. Hoger kan ik hem niet instellen.
  Maar is dit ook de maximale instelling? En is dit dan de maximale instelling van de videokaart of van de laptop-monitor?

  De videokaart is een nVidia GeForce 8600M GS.
 • Een laptop heeft een tft scherm met een vaste resolutie. Hoger kun je niet instellen. Lager wel, maar daar wordt het beeld vaak erg onscherp van. De videokaart kan normaliter een (veel) hogere resolutie aan. Het ligt er ook een beetje aan, wat je met het scherm wilt gaan doen. Een beetje internetten en zo zal best lukken met een 22" monitor. Maar ga je gamen, dan is dat vast teveel gevraagd.
 • Nee, tis voor internet inderdaad. En photoshop. In elk geval geen dingen waar je een hoge refresh rate voor nodig hebt.
 • Bij een hoeveel inch scherm hoor overigens deze resolutie: 2048x1536
  op http://www.nvidia.com/object/geforce_8600M_techspecs.html staat deze resolutie
 • Dat is een erg hoge resolutie. Dan moet je toch wel denken aan 30" of zo. 24" is meestal 1920x1200, 22" is 1680x1050. Boven de 22" worden ze ook snel duurder. 24" begint wel betaalbaar te worden. Maar die hoge resolutie zou geen problem moeten zijn voor de 8600M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.