Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI Terminator + Kabel vraag

Anoniem
Hans.Vosman
16 antwoorden
 • hallo

  ik heb pas een recording studio gekocht(fostex FD-4) en daar heb ik een Iomega Zip 250(scsi) bij gekocht voor de opslag.

  nu lees ik in de handleiding dat ik daar ook een scsi terminator op aan moet sluiten.. is dat nodig en waar dient zo'n terminator voor?

  en kan ik de iomage zip 250(scsi) ook aansluiten op de pc met de kabel die erbij zit? (dat is zo'n printer/scanner kabel)

  groetjes Marco
 • Een terminator is absoluut noodzakelijk bji scsi. Mogelijk kun je echter de drive zelf ook als terminator gebruiken. Dan moet ie wel op de laatste connector op de kabel, meen ik.
 • ok dus ik haal wel gewoon een terminator op. hoe ziet zoiets er precies uit? en wat doet het?
  moet ik die ook weer ergens anders op aansluiten dan?

  en kun je mischien mijn 2e vraag ook beantwoorden in de 1e post?
 • Afsluiten, zoals de naam al zegt. Zonder terminator werkt het gewoon niet. Maar zoals ik al zei, diverse scsi apparaten kunnen de terminatie ook wel zelf verzorgen. Meestal in te stellen met dipswitches of jumpertjes.

  Als je scsi op je moederbord hebt, kun je hem daarop aansluiten. Zoniet, dan heb je nog een scsci insteekkaartje nodig.
 • ok want ik heb 1 zipdrive en die zit nu aangesloten op mijn recording studio.
  de man van wie ik hem heb gekocht zei dat ik hem wel op mijn pc kon aansluiten via de ECP Printer port (LPT1).

  ik zoek een terminator op en zal hem er op aansluiten.

  Weet iemand toevallig ook wat voor zipdisc ik in de iomega zip250 moet doen?

  moet het echt een 250mb zijn of mag het ook wel hoger?
  want ik hem een Sony 1.3gb gezien vandaar. zou dat kunnen?

  http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7VT2&s=462 dit is mijn moederbord.. kan ik daar ook gewoon zo een zipdrive op aansluiten met van die printer/scanner kabels???
 • [quote:9ddfd5c4c3="marcoluten.com"]de man van wie ik hem heb gekocht zei dat ik hem wel op mijn pc kon aansluiten via de ECP Printer port (LPT1).[/quote:9ddfd5c4c3]Als het een Scsi drive is dan mag die niet op de printerpoort aangesloten worden. Voor een scsi drive heb je gewoon nog een Scsi kaart nodig. Geef wat meer informatie, met de huidige informatie blijft het onduidelijk wat je echt hebt. De connectors voor beide modellen LPT en SCSI lijken namelijk hetzelfde te zijn.
  Zover ik kan nagaan op internet kunnen er 100MB en 250MB zip diskettes in. Met name de eerste zijn op dit moment erg goedkoop. Anderzijds wat wil je er eigenlijk mee? Voor backup of opslag van materiaal lijkt me een CD/Dvd brander minstens zo handig en in ieder geval goedkoper in gebruik.
  Heb je er een handleiding bij gekregen? Ik heb hier gekeken:
  https://iomega-eu-en.custhelp.com/cgi-bin/iomega_eu_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=14599#zip
 • Oh ja, er is 1 duidelijk verschil, het SCSI model heeft tussen de 2 connectors op de achterzijde switches zitten (nodig voor het instellen van de SCSI id).
 • het is voor mijn recording studio(fostex fd-4)
  daar heb ik hem op aan gesloten.. voor als ik nummers opneem dat hij het daar op opslaat.

  als ik dan een nummer heb opgenomen wil ik de zipdrive afkoppelen van de fostex fd-4 en dan aankoppelen op mijn PC zodat ik de nummers op de pc krijg.

  achter op de zipdrive zitten 2 aansluitings mogelijkheden.. 1 om de fostex fd-4 op aan te sluiten en de ander is een terminator poort. (alle 2 "25pin's poorten";)

  dus in mijn computer heb ik geen scsi kaart.. en de zipdrive is een scsi(iomega z250s). dus moet ik zo te horen een scsikaart in de computer hebben.. vanmiddag heb ik al een 100mb schijf gekocht en die is op dit moment aan het formateren…

  dus al sik het goed heb.. moet ik nog een scsi kaart voor in de pc en een scsi terminator zodat ik hem ook kan aansluiten op mijn pc. Correct??


  Fostex FD-4 + Zip drive:
  [img:9b0edc6300]http://www.soundonsound.com/sos/may01/images/qafostexfd4.gif[/img:9b0edc6300]

  Fostex FD-4:
  [img:9b0edc6300]http://home.att.ne.jp/omega/takurock/gif/fd4_hi.jpg[/img:9b0edc6300]

  Iomega Z250S:
  [img:9b0edc6300]http://www.iomega.com/zip/images/iom_sup_zip_100_250_scsi_rear.gif[/img:9b0edc6300]
 • yep. Als je een scsi kaart kopt let erop dat de externe aansluiting van deze kaart 25 pins is. Anders moet je weer een scsi kabel kopen.
  Je hebt een externe zip, de terminator (goed dat je een foto erbij deed) die je moet kopen moet op de 2e 25-pins aansluitng van je iomega.
  Ik zou een actieve terminator kopen.

  Heb je wel en vrij PCI slot voor de scsi kaart? Een een vrije IRQ?.

  Succes met het vinden van die scsi spullen.
  Zou eerst een rekensommetje maken. Scsi bedrag versus een USB 2.0 externe harde schij (80 Giga of hoger). Zal niet veel inprijs schelen.
 • ja maar op de fostex FD-4 zit alleen zo'n parallel poort geen usb dus een usb harddisc zou dan denk ik niet kunnen toch?
 • Er zit geen parallel poort op, dat is ook 25 pins SCSI (zie ook de Fostex handleiding). De connector lijkt wel op die van een printer. Nu is het vermoedelijk wel zo dat op een 100MB schijf hooguit 10 min stereo muziek gaat. Wanneer je een Scsi kaart gaat kopen, let er dan op dat je er eentje koopt met een 25 polige connector. Veel Scsi kaartjes hebben een 50 pins connector, en de bijbehorende kabel kan nogal wat kosten.
 • maar stel..

  ik koop een externe usb 2.0 harde schijf en wil die aansluiten op de fostex FD-4, is dat wel mogelijk dan? want op de fostex fd-4 zit een SCSI connecter[SCSI] (Connecter: D0SUB 25-pin).

  en dan moet ik een kabel hebben met zo'n einde en aan de andere kant van de kabel een usb einde toch?
  maar zou dat wel kunnen met de fostex fd-4? dat ik dan gewoon kan opnemen?

  dus dat ik wat opneem op de usb schijf en dan los koppel van de fostex en dan aankoppel op de pc zodat ik hem op de pc verder kan bewerken?
 • in de manual staat:

  You may use a removable SCSI drive, such as an MO drive, EZ drive or a Zip drive.

  dus als ik een 2.0sub harde schijf wil aansluiten op de fostex fd-4 moet ik een SCSI hardeschijf kopen? en dan is het probleem opgelost?

  dan kan ik opnemen enz enz? en hem ook koppelen aan de pc? of…
 • Nee, je hebt een scsi schijf/apparaat nodig. Ikzelf beschik over een aantal SCSI kaarten en apparaten. Helaas heb ik geen 25p PCI SCSI kaart meer, ISA kaartjes heb ik nog wel.
  Je moet een afweging maken welk soort Scsi apparaat je gaat gebruiken. Kies je voor de huidige oplossing, dan moet er of een 25p Scsi aansluiting op de PC aanwezig zijn of je moet een ander apparaat gebruiken die de bewuste ZIP diskette kan lezen. Die 100MB schijf kan dus door een oude 100MB ZIP drive worden gelezen, die mogelijk al bij bosjes zijn afgedankt of worden afgedankt. Populair was vroeger het LPT model, ook zijn er soms nod IDE exemplaren te bemachtigen. Het moet niet echt moeilijk zijn iets dergelijks te bemachtigen. Het bemachtigen van een 250MB USB/IDE/LPT ZIP drive zal wat lastiger worden omdat deze niet zo populair zijn geweest. Op een gegeven moment kwamen de CD branders die tot wel 650MB aan data konden wegschrijven.

  Er bestaan USB-scsi adapters, alleen of dat een echte oplossing is? Ik heb zelf iets dergelijks in bezit. Mijn adapter werkt niet goed met ieder scsi apparaat, dus het is geen aanrader.

  De goedkoopste oplossing lijkt me om een scsi hd te gaan gebruiken, een oudje (ik heb er nog wel een paar, grootste is zo'n beetje 1 of 2GB), verwacht geen giga capaciteit, die HD's zijn mij te duur. Koop er een geschikte Scsi kaart bij. Koop die niet zomaar! Op een PC-dump is een en ander nog wel eens te bemachtigen. Helaas zijn er vaak stevige prijsverschillen. Van te duur tot erg interessant geprijsd. ZOver ik kan nagaan worden er geen interexpo computer beurzen meer georganiseerd? www.interexpo.nl laat geen beursinformatie meer zien dus ik kan je verder nergens naar doorverwijzen.
 • Oh ja, ik heb/had nog wel een aantal SCSI cases. Ik ben ontmantel er zo nu en dan een paar om weg te gooien. Zoiets kan wel een goede basis zijn om mee te beginnen.
 • ok dus wat ik volgens jou de beste en simpelste manier om mijn probleem mee op te lossen?

  wat meot ik halen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.