Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

thuis netwerk via stopcontact

Anoniem
NoepZor
3 antwoorden
 • Gelezen het artikel in Computertotaal oktober 2007 nr 10, bldz 88 over adapters voor een netwerk via het elektriciteitsnet.
  Als zendamateur schrik ik van deze techniek want de storingen in de buurt van antenne's zal hierdoor alleen maar meer toenemen.
  In dit artikel wordt geen woord gerept over deze sterk toenemende vervuiling van het electriciteits net.
  Het is daarom voor C!T belangrijk om eens contact op te nemen met de VERON URL www.veron.nl want daar is in het verleden al mee geexperimenteerd en aan gemeten. Deze ontwikkelingen zijn er oorzaak van dat in de verschillende kortegolf banden het ruisniveau meer toegenomen is.
  Kees
 • Zijn er geen frequenties meer over waarop ruis vrij zenden mogelijk is? En misschien klaagt degene met zijn homeplug adapter wel dat zijn netwerk storingsgevoelig en traag is. Waardoor komt die storing trouwens? Via de ether of via het electriciteitsnet? In het laatste geval kan er misschien een filter oid worden gebruikt wat storingen wegfiltert uit het net.

  Hier in de buurt zenden ze trouwens meestal via de FM band.
 • Heeft u geen idee wat een zend amateur is
  want die gebruiken vele modes van CW tot en met TV en alles wat daar tussen zit maar meestal SSB (LSB/USB/AM/SSTV/AMTOR/PACTOR/BPSK enz) van 160, 80, 40 mtr band enz. beneden de 30 Mhz (10 mtrband) geen FM
  Gr Kees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.