Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD crash met SCRIPTIE erop!

8 antwoorden
  • Beste mensen, Helaas denk ik dat mijn HD gecrashed is. M'n scriptie staat er op!! HARDWARE/SOFTWARE OS: Windows XP Moederbord: ASrock K7VM4 HD: Seagate 20 GB Model sT320413A Proc: AMD Athlon 2400+ RAM DDR333 756 Mb PROBLEEMBESCHRIJVING Vanochtend startte ik mijn computer op. Melding: Searching for boot record from IDE-0..OK. Dit is alles wat ie aangeeft, verder start hij niet op. Ik heb dit eerder ook al gehad, met een andere HD (ook 20GB, maar ander model). Toen heb ik deze er in gezet, maar na grofweg eenzelfde periode krijg ik dit dus weer. VRAGEN Ligt het dus wel aan de HD? Of is m'n Moederbord kapot? Misschien kan het zo zijn, dat de HD's gewoon niet het moederbord aankunnen en op een gegeven moment crashen als er teveel bad sectors zijn ofzo. Welke HD moet ik dan hebben? VRAGEN2 Hoe kan ik verd*kkie mijn scriptie, die op mijn oude HD staat, recoveren? Er staat dagen werk op... Is er niet een soort boot disk of wat dan ook waarmee ik de comp nog 1 keer kan opstarten? Dank jullie vriendelijk! Groetjes, Frank Nellen
  • ten eerste altijd een backup bijhouden op een extern medium van belangrijk werk! Ten tweede, probeer de hardeschijf eens in een andere PC uit, misschien detecteert deze de schijf wel en kun je gauw je scriptie er af halen.
  • OK, DANK JULLIE, ik heb idd de HD aangesloten op een andere comp. Ik heb mijn SCRIPTIE WEER!!!!!!!! :D :D Maar nou nog het probleem: wat kan nou die ellende veroorzaakt hebben? Is het mogelijk dat de HD te oud is voor het moederbord, en dan na een tijdje crashed? Ik heb al met 2 HD's hetzelfde probleem gehad. Of is het moederbord zelf kapot of beschadigd? Hoe kan ik uitvinden waar het probleem zit?
  • Kopieer eerst alle belangrijke bestanden naar de schijf van de andere PC. Dan daarna even een schijfcontrole uitvoeren (uitgebreid, dus ook zoeken naar beschadigde sectoren). Het kan aan het mobo liggen, aan de kabel of aan de schijf.
  • [quote:026e5d9b7f="meneerfrank"]Maar nou nog het probleem: wat kan nou die ellende veroorzaakt hebben? [/quote:026e5d9b7f]als je idd een backup had, was er geen ellende geweest en ook geen bericht hier..... denk ik... Je "moet" nu niet de zaak/het probleem omdraaien... ;)
  • Er is nog degelijk ellende in een voor de tweede keer weigerende HD. Het was alleen extra ellendig doordat er een scriptie ontoegankelijk was geworden. Maar TS, probeer eens een andere flatcable, misschien is je huidige kabel niet goed meer.
  • Nouja, het punt is dus, missch ligt het helemaal niet aan de HD. Gisteren heb ik er een nieuwe HD ingezet, nou werkt m'n comp weer in orde. Maar ik heb die oude HD dus even gechecked met HDtune (in een andere comp), en, wat blijkt, hij is gewoon 100% in orde. Ik snap het dus niet. Probleem blijft wel dat elke HD er na ongeveer 6 maanden mee op houdt in m'n computer. Kan het aan het moederbord liggen misschien? Of toch een kapotte kabel missch... Is er een tool waarmee ik mijn moederbord (K7vm4) eens goed kan checken?
  • het kan eraan liggen dat de voeding een afwijkende spanning afgeeft. zou ook kunnen dat je op een ongeaard stopcontact draait. zou ook kunnen dat je kasttemparaturen te hoog zijn. maar zeg eens: een schijf van 20 g die er een half jaar in zit? was die schijf echt niet ouder? een half jaar geleden moest je doorgaans stad en land afzoeken om een schijf kleiner dan 80g te vinden....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.