Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hd300ld

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi,

  Heb vanochtend mijn c schijf gefomateerd en xp opnieuw geïnstalleerd. Had ik vanochtend nog een hd300ld van 300 gig als sec. slave, nu herkent xphem niet meer. ziet de schijf als 130 gig en vertelt dat ie nietgeformateerd is. In de bios wordt de schijf herkent en juist weergegeven. Heb hier ook niets aan veranderd. Heb als gezegd alleenmijn c-schijf opnieuw geïnstalleerd.
  Nu heb ik een bootdiskette van Samsung gebruikt toen ik de schijf kocht. Wil ik die nu gebruiken, dan zou ik de schijf opnieuw moeten formateren en dat is geen optie. Help!

  Pleun.
 • Kijk allereerst maar eens naar deze sticky bovenaan dit subforum. Lijkt er op dat je een xp draait zonder service packs? Vanaf SP1 herkent XP namelijk pas zulke grote schijven goed.
 • Hoi,

  Heb voorheen ook altijd zonde sp's gedraaid. Mijn Pinnacle-kaart draait niet met sp 1, vandaar. Werkte allemaal prima.
  Heb toen ik de schijf plaatste de pc moeten opstarten met een diskette van Samsung. Schijf geformateerd en voila. De schijf wordt ook nu nog door de bios herkend en de grootte wordt juist weergegeven. Windows ziet nog maar 130 gig en wil mij de schijf laten formateren. Wanneer ik weer opstart met de diskette zie ik de juiste grootte en ook alle dir's en bestanden… maar om verder te gaan zou ik weer moeten formateren. :cry:
 • Ben dus de sticky gaan lezen… :oops: en jawel hoor! Heb met het daar genoemde programmaatje mijn register aangepast. De schijfgrootte wordt weer juist weergegeven en alle bestanden zijn weer te zien.
  Blijf het vreemd vinden dat ik deze aanpassing eeder niet heb gemaakt en dat nu nodig blijkt. Hoe dan ook: heel erg bedankt voor de tip! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.