Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foto's verdwenen op CF-kaartje.

Anoniem
HvD
4 antwoorden
 • Mijn Canon s-50 camera schrijft de opnamen naar CF-kaartjes.
  Regelmatig wis ik de gegevens van een kaart via de PC; probleemloos.
  Dat deed ik laatst weer eens voor een deel van de opnamen op een (volle) kaart, deed de kaart weer in de camera waarna de camera de boodschap bleef geven dat de kaart vol was. Een andere kaart erin gestopt en dezelfde boodsachp, die dus nergens op sloeg. weer een andere kaart erin, en die werkte wél.
  Echter bij het uitlezen van die kaart teneinde de foto's opmijn laptop (Vista Home Premium) te zetten middels het prog ZoomBrowserEX van Canon, bleek de kaart onleesbaar.
  In de verkenner worden nu 16 bestanden (klopt met aantal opnamen)aangegeven met zeer vreemde namen die bestaan uit schijnbaar willekeurige enkelvoudige letters. Type is "bestand", grootte is 0 kB, aanmaakdatum december 1994!
  Waarschijnlijk zijn die opnamen verloren gegaan, of is er een tool om de zaak terug te halen? :( :cry:
 • Geen idee welk formaat je camera gebruikt maar mogelijk is DIT iets voor je?

  Gr,
  Jim
 • EASEUS Data Recovery Wizard Professional 3.3.4

  Supported Storage Media

  Data Recovery Wizard can be used to recover data from the following types of devices:
  1. IDE HDD
  2. SCSI HDD
  3. SATA HDD
  4. Fire Wire HDD
  5. Floppy drive
  6. Dynamic disk (include Simple Volume, Striped Volume, Spanned Volume, Mirrored Volume, RAID 5 Volume)
  7. Compact Flash cards and other disk-like media that use a FAT/NTFS file system to store files and folders.
 • Ik heb een tijdje terug Photorec (zie http://www.pcpret.nl/weetjes/weetjes.htm) gebruikt om foto's terug te halen. Hoe verwijder je overigens de foto van een geheugenkaart. Met selecteren, wissen, prullenbak ed, dus de gewone standaard Windows methode? Of via Canon Browser programma? VOlgens mij is de beste methode om bij hergebruik van een geheugenkaart de formatteer optie in de Canon camera te gebruiken. Dit is ook nog de snelste methode.
  Zelf had ik een Canon G3 (nu een G5), en na 4,5 jaar fotograferen heb ik toch een aantal keren de kaart vast zien lopen. Vermoedelijk oorzaak is dat ik de foto's handmatig heb gewist, gecombineerd met iets te snel uitzetten van de camera. De betreffende foto's zijn dan meestal zodanig verminkt dat deze onbruikbaar zijn geworden. In zo'n geval is opnieuw indelen de enige manier om verder te gaan omdat wegschrijven van foto's niet meer werkt. In een zeldzaam geval ligt dit aan de geheugenkaart zelf. Ooit een bepaald merk gekocht die gelijk probleem gaf, ooit ook een zelfde merk/type gekocht die direct problemen gaf, gelijk teruggebracht. Een maand later bij dezelfde winkel een nieuwe gekocht van zelfde merk/type, geen problemen. Je weet wel zeker dat de geheugenkaart nog geheel in orde is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.