Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SATA-schijf partitioneren

Anoniem
tomvdlee
9 antwoorden
 • Ik heb een Dell Dimension E520 met Vista. Ik ben niet tevreden over Vista en heb er daarom XP overheen gezet. Nu heb ik een probleem met mijn SATA-schijf ik heb vrije ruimte die ik wil partitioneren, hoe doe ik dit? Partition Magic 8.0 ziet alleen een grote schijf en geen partities.
 • [quote:d1d57c9c16="jdlhaye"]Ik heb een Dell Dimension E520 met Vista. Ik ben niet tevreden over Vista en heb er daarom XP overheen gezet. Nu heb ik een probleem met mijn SATA-schijf ik heb vrije ruimte die ik wil partitioneren, hoe doe ik dit? Partition Magic 8.0 ziet alleen een grote schijf en geen partities.[/quote:d1d57c9c16]Zie ik iets over het hoofd?
  Je vertrekt toch van één grote schijf en dus kan partition magic geen aparte partities laten zien? (of was je schijf al ingedeeld?)
 • De schijf is al ingedeeld, maar een deel van mijn d-partitie is beschadigd??? vermoed ik, en er is een deel vrije ruimte van 40 gb waar ik niets mee kan!
 • Probeer eens of je hier iets mee aan kan: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
 • Dit is wat ik te zien krijg nadat ik voor analyse heb gekozen, maar hoe nu verder?

  [img:83ebbd61b4]http://img130.imagevenue.com/loc135/th_38378_Testdisk_122_135lo.JPG[/img:83ebbd61b4]
 • Kijk hier eens voor een handleiding van Testdisk
 • Voor het partitioneren (en voor probleemoplossing) kun je beter de gratis Gparted LiveCD gebruiken. De "Engelse sleutel voor partitioneren" in je computergereedschapskist. Veel beter dan Partition Magic.

  De Gparted LiveCD zit hier:
  http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

  Het iso branden als CD-image, met Nero of zo.

  Je kunt je PC opstarten vanaf de LiveCD. Bij elke vraag die er tijdens de opstart gesteld wordt, ongezien op Enter drukken, dat werkt het beste.

  Groet, Pjotr.
 • Even geen tijd gehad om het probleem van de partitie aan te pakken, maar nu toch maar weer geprobeerd met Testdisk! Grote problemen, ik krijg nu alleen nog maar de melding NTDLR ontbreekt bij reboot.

  Hoe nu verder???

  Helpppp
 • [quote:13ab2c2845="jdlhaye"]NTDLR ontbreekt bij reboot. [/quote:13ab2c2845] Je zou kunnen checken of er iets bruikbaars staat in deze topic over onderwerp "ntldr ontbreekt" http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=146091&highlight=

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.