Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muis klikt ongewenst dubbel, maar niet constant

Anoniem
Napst3r
5 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb last van een muis die zeer regelmatig dubbelklikt, als ik linksklik.
  Bijv. op de startknop linksonder, steevast :
  klik: uitklap en m eteen weer inklap
  klik: nogmaals
  klik: normaal

  Dit geberurt ook met de uitklapmenu's in bijv. explorer.
  Wegklikken in een bericht in Outlook resulteert ook in afsluiten omdat er nog een klik 'onder' zit.

  De instellingen zien er goed uit.
  NB. de pc vertraagt ook regelmatig zodat in een explorer scherm zelfs de muisaanwijzer even weg is.

  Hoe los ik dit op?

  Verder komt in de eventlog dit voor:
  De detectie van product {7D53DF17-8AED-4ACE-A474-002372AAB399}, functie QuickCam is mislukt tijdens het aanvragen van onderdeel {62BA7C13-20BB-41F7-A6A4-482632CE53D4}
  en:
  De detectie van product {7D53DF17-8AED-4ACE-A474-002372AAB399}, functie QuickCam, onderdeel {B52C7B4D-F46F-438C-ADF2-05A138C57757} is mislukt. De bron HKEY_CURRENT_USER\Software\Logitech\QuickCam10\DesktopShortcutKey bestaat niet.

  Komt dat omdat die cam niet ingeplugged is?
 • muis: daar is op afstand niks over te zeggen.
  kan zijn dat je vinger niet helemaal doet wat je wilt, kan ook zijn dat de schakelaar na al die duizenden kliks wat vermoeid is geraakt en de geest gaat geven.
  wat gebeurt er als je een andere muis op die zet? dan weet je aan welke kant je het probleem moet zoeken.

  wat betreft die andere meldingen: start - uitvoeren - typ in: msconfig [+enter], ga naar tabblad opstarten en vink alles af wat naar die cam verwijst.
  als je het ding ooit weer inplugt, wordt ´ie vanzelf weer herkend en geactiveerd, en daarom heb je al die opstarters niet eeuwig en altijd nodig. na herstart moet de melding dan wegblijven, schat ik zo in.
 • Ik kon met mijn vorige G5 laser muis niet meer slepen (hij klikte meteen weer weg) en volgens mij ook meteen dubbelklik. Daarna deed de knop niets meer en kon ik hem opsturen voor garantie. Probeer zoals al aangegeven eens een andere muis, dan weet je of het aan de software of aan de muis ligt. Daarnaast kun je de defecte muis ook even proberen op een andere PC, als ie daar dan ook problemen geeft weet je 100% zeker dat het de muis is.
 • Hoi,
  ik heb de muis schoongemaakt (er zaten stofvlokken in), het leek goed te gaan, maar na 10 minuten was het weer raak. Een andere muis geeft geen problemen, ook niet na langdurig gebruik. Blijkbaar ging het fout nadat de muis even gebruikt werd. Er zit nog garantie op (5 jaar nl.) na 3 jaar, dus morgen ga ik naar de winkel.
 • Als ik msconfig start en wat zaken afvink, kan ik niet opslaan, ik moet me aanmelden als beheerder, terwijl ik dat volgens mij al ben, hoe kan dit?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.