Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop boot niet meer!

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Sinds vanmiddag wil mijn laptop opeens niet meer opstarten!! Als ik de aan-knop indruk dan begint hij normaal, de harde schijf begint te draaien etc, maar dan opeens (terwijl er nog niks op het scherm is geweest), een klik en dan is hij weer uit.

  Weet iemand waar dit aan kan liggen en of het iets is dat ik zelf kan oplossen?!

  Zo ja, graag antwoord, want ik baal echt ontzettend omdat ik nu niet bij mijn bestanden kan (zolang ik geen andere computer heb waar ik de harde schijf aan kan hangen)

  De laptop is een ASUS Z9200 met windows XP Home. Andere informatie kan ik nu helaas ff niet geven (die moet ik op mijn laptop opzoeken die het niet doet :()
 • je laptop geeft geen piepjes voordat hij uitvalt? zoja, dan kan dat betekenen dat je geheugen of je videokaart niet deugt.
 • Wat voor klik bedoel je precies? Is dit een klikgeluid dat van de harde schijf af schijnt te komen. Dan zou het kunnen zijn dat deze een defect heeft. Het kan ook een softwarematig probleem zijn. Kun je de laptop nog starten in veilige modus door op F8 te drukken voordat Windows wordt geladen of komt hij niet zover?
 • Het is zo'n klik als die je vroeger hoorde als je floppy-drive gelezen werd (alleen zit er geen floppy-drive in mijn laptop!) Kan de harde schijf ook zo'n geluid maken?!

  Ik hoor geen piepjes of zo. Meestal kom ik niet verder dan horen dat hij begint en dan de klik en dan is het weer afgelopen. Maar af en toe start hij wel door, maar dan loopt hij ergens in het opstartproces vast.
  Gisteren ben ik er nog 1 keer (nadat het gezeur begonnen was) helemaal in gekomen, alleen toen viel hij uit toen ik bestanden naar mijn usb-stick over wilde gaan zetten en sindsdien kom ik niet meer verder dan de klik (echt enkele seconden na het indrukken van de aan-knop) of het windowsinlogscherm

  Ik heb wel gemerkt dat hij sowieso nooit doorstart als ik de accu van mijn laptop erin heb zetten, en af en toe als ik hem alleen op de lader draait.
 • ik vrees dat je harde schijf in verre staat van overlijden verkeert..
  probeer hem in een andere pc te hangen, en je bestanden te backuppen voordat hij definitief de geest geeft..
 • ga ik doen!!! is er misschien een manier om makkelijk te testen of het idd mijn harde schijf is?! (opstarten vanaf een cd-rom of zo??)
 • Je zou het diagnoseprogramma van de fabrikant van de harde schijf kunnen gebruiken, deze kun je van de site downloaden. Moet je wel weten wat de fabrikant is van de harde schijf. Met deze tool kun je een bootable floppy maken. Het lijkt mij dat je ook wel een bootable cd-rom moet kunnen maken door deze bootable te maken en de bestanden er vervolgens op te zetten.
 • of probeer een liveCD van bijv. linux
  http://www.gentoo.org/
 • [quote:3f827e0bc0]of probeer een liveCD van bijv. linux [/quote:3f827e0bc0]
  Goed idee, ik heb nog wel een live cd van Knoppix liggen.

  Ik ben gisteren overigens naar de winkel geweest met mijn laptop (ze repareren daar ook) en er zit hoogstwaarschijnlijk een kapot onderdeel op het moederbord. Kortom: waarschijnlijk wordt het een nieuwe kopen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.