Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke printer (inktjet) voor onder de 120 euro

Anoniem
JW3
24 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Ik ben op zoek naar een nieuwe inktjet printer.
  Ik heb geen echte zware vereisten.

  Budget rond de 100 euro.

  Wensen:
  A4
  Liefst per kleur een cartridge

  Ik gebruik hem vooral voor schoolverslagen en hier en daar wat grafisch werk (puur conceptuele dingen voor mezelf).

  Ik had zelf deze in gedachten:
  HP Photosmart D5160

  Alvast vriendelijk bedankt :)
 • Houdt er wel rekening mee, dat deze printer geen gescheiden patronen per kleur kent, enkel: zwart + C/M/Y of een speciale 3-kleurenfotocartridge (lichtcyaan, lichtmagenta, fotozwart) +C/M/Y. Voor die prijs kan je beter een Canon Pixma 4300/4500 nemen. Veel hogere resolutie en stukken beter in fotoafdrukken. Bovendien met een ruim gevulde zwarte pigmentinktpatroon (27 ml voor € 13,- tegenover de 19 ml van de HP 339 zwarte pigmentinktcartridge voor € 25,-) en de fotokleuren (fotozwart,C/M/Y) zijn individueel te vervangen en dus kostenbesparend. Pigmentinkt is noodzakelijk voor scherpe, water- en veegvaste afdrukken op gewoon papier. De HP 343 kost gemiddeld rond de € 25,- (voor dacht ik 6 ml per kleur x 3) en de CLI-8 kleurenpatronen kosten rond de € 11,- voor 13 ml per kleur per apart patroon: bij de HP 343 is het dus 1 kleur leeg, de gehele patroon vervangen en aangezien geel een van de meest gebruikte kleur is bij foto-afdrukken is de prijs/afdruk bij de Canon nog goedkoper !.

  Het voordeel bij HP is wel dat je een speciale grijstintenpatroon kunt gebruiken voor het afdrukken van perfect z/w-afdrukken zonder hinderlijke kleurenzweem en bovendien gebruik maakt van Vivera pigmentinkt dat niet vervaagt. Bij Canon is dit het minder stabiele kleurstofinktsysteem (dye), maar bij de juiste papiersoorten (swellable papier) zijn de foto's toch heel lang houdbaar (tot 10-tallen jaren en zelfs tot 100 jaar in een album). Maar ja, tegen die tijd kan je altijd de foto opnieuw afdrukken of zit je onderutssen al jaren onder de grond :wink: .
 • Bedankt voor je tip nelson…
  Dat supplies verhaal is idd erg belangrijk. Die printer van jou ziet er idd prima uit. Ik ga nog eens even verder researchen.

  bedankt in elk geval :)
 • Zijn er nog dingen waar op gelet moet worden, bijvoorbeeld compatibiliteit met een bepaald systeem, aansluitmogelijkheden, snelheid, formaat, energieverbruik, geluidsproductie.

  En hoe ziet je printpatroon er uit? Met andere woorden hoe vaak print je iets, en hoeveel per keer?

  Een mooie printer is bijvoorbeeld de vrij nieuwe Canon PIXMA iP4500, die voor €84,95 in de tweakers.net Pricewatch staat.

  Wat voor mij vast staat als ik een nieuwe printer koop is dat ik er één koop met gescheiden inkttankjes, want met m'n HP 5652 heb ik heel vaak gehad dat van de CMY cartridge één kleur op was waardoor hij niet meer wilde printer met die cartridge.
 • Opgelet voor de IP4500. Probeer eerst de IP4300 op de kop te tikken als dat nog mogelijk is. Reden: de GEHA tuning kit dat een werkend alternatief is voor de Canon CLI-8/PGI-5Bk patronen met een werkende chip om de inkstand weer te geven schijnt niet te werken op dit systeem. Canon heeft deze nieuwere printer (zoals Epson sinds april dit jaar heeft gedaan met zijn printers) voorzien van een afwijkende firmware om een hak te zetten voor mogelijke alternatieven, zoals de GEHA tuning kit en naar het schijnt zeer binnenkort de eerste werkende chipnabouwen voor de CLI-8/PGI-5Bk patronen. Cartridgeworld Duitsland is het eerste navulbedrijf dat geresette CLI-5/PGI-5Bk patronen verkoopt tegen de helft van de prijs van een nieuwe Canonpatroon.

  Als je gebruik wilt maken van deze alternatieve mogelijkheden weet dat de IP4500 niet zal werken met deze tuning kit en naar alle waarschijnlijkheid ook niet deze namaakpatronen ! Ik heb deze informatie van het duitse druckerchannel.de kunnen halen.

  In feite is de IP4500 niks anders als een "verbeterde"IP4300 (wat extra blabla, meer flashy software, wat sneller misschien…..) en een sterkere en afwijkende versleuteling voor de chips :cry: .
 • Let ook even op de prijzen van nieuwe cartridgen, soms lijkt een printer
  niet duur in aanschaf, maar dan zijn de cartridegen zo vreselijk duur,
  dat is dan ook weer niet handig :wink:
 • Dank voor jullie replies…

  De optie tot het laten navullen van cartridges is een múst!
  goed dat je het even toelicht, Nelson :)

  Ik ga eerst morgen eens bellen met mijn navul-bedrijf. Zij kunnen me vast wel adviseren met welke printer makkelijk na te vullen is.
 • [quote:e8ab8a3387="D'acide"]Dank voor jullie replies…

  De optie tot het laten navullen van cartridges is een múst!
  goed dat je het even toelicht, Nelson :)

  Ik ga eerst morgen eens bellen met mijn navul-bedrijf. Zij kunnen me vast wel adviseren met welke printer makkelijk na te vullen is.[/quote:e8ab8a3387]

  Zowieso vind ik Canon printers die gebruik maken van de BCI-6/BCI-3Bk patronen ZONDER chip de gemakkelijkst navulbare printers. Na navullen zal de printer netjes aangeven dat de desbetreffende kleur weer vol aangeeft vanwege een prisma onderaan het patroontje (er gaat een lichtstraal erdoor die wordt teruggekaatst wordt zodra de inktank bijna of volledig leeg raakt en zo de printer waarschuwt: de inkt is op !).

  De nieuwere CLI-8/PGI-5Bk patronen die als 2 druppels water lijken op de oudere NIET-gechipte BCI-6 patronen hebben als belangrijkste verschil dat die vervelende chip die tot nu toe zeer moeilijk te resetten is (met uitzondering in Duitsland, Engeland en de USA en waarbij de navulbedrijven angstvallig hun geheim bewaren en relatief hoge prijzen aanrekenen: een goedkope resetter zoals bij Epson is voorlopig niet te verwachten !). Navullen gaat probleemloos, printen met de 5-secondentruuk ook, maar de printer zal nu voortaan voor die patroon voor altijd de inkstandweergave uitschakelen, zodat je geen waarschuwing krijgt wanneer de inkt op is. Een schrale troost: aangezien de patroontjes transparant zijn kan je in een oogopslag zien of je tijdig moet bijvullen. Voordat je een grote printopdracht verstuurt van de computer gewoon deksel open en alle kleuren nog eens nachecken.

  Desondanks zijn de Canon printers toch de meest gemakkelijke printers om na te vullen voor zover ze gebruik maken van die separate inkttanks (er zijn ook printers met de gecombineerde PG-40/41 of 30/31 patronen met printkop + inktank in één, maar die raad ik je ten stelligste af: er zit relatief weinig inkt in en zelfs navullen is zeer beperkt vanwege de bouw).

  En nog iets: de CLI-8 patroontjes kan zelfs iemand met 2 linkerhanden navullen met de juiste navultechniek (de duitse Durchstichmethode) en dan vaak tientallen keren zonder noemenswaardige slijtage van de spons. Daarvoor zou ik niet naar een navulwinkel gaan. Als je het zelf doet en zelfs met een goede kwaliteit navulinkt zoals Inktec, Hobbicolors UW-8 of Image Specialists kan je het zelf zeker 6x goedkoper dan in een navulwinkel (2,50 tot 3 euro versus 40-50 cent/navulling).
 • Zowieso vind ik Canon printers die gebruik maken van de BCI-6/BCI-3Bk patronen ZONDER chip de gemakkelijkst navulbare printers. Na navullen zal de printer netjes aangeven dat de desbetreffende kleur weer vol aangeeft vanwege een prisma onderaan het patroontje (er gaat een lichtstraal erdoor die wordt teruggekaatst wordt zodra de inktank bijna of volledig leeg raakt en zo de printer waarschuwt: de inkt is op !).

  2 vragen, dit heeft de Canon IP 4200 zonder die chip ?
  kunnen daar ook de inktpatronen in van de Canon Pixma IP 5200 ?
  die wel met een chip werkt.
 • Dag henri,

  ik denk dat je een paar zaken door elkaar haalt: de IP4200 heeft net als de IP5300 die gechipte CLI-8/PGI-5Bk patronen nodig. Wat ik wil zeggen is dat de nieuwste IP4500 van Canon niet meer kan samenwerken met een speciale chipadapter, de zogenaamde GEHA tuning kit uit Duitsland. Deze tuning kit maakt het mogelijk om die chip te omzeilen en toch een werkende inktstandweergave te garanderen. GEHA is wel zo slim geweest om hun eigen beveiligde chips te gebruiken die enkel samenwerken met deze tuning kit, dus het profijt is hoogstens 50% besparing op de printkosten.

  Wat wel mogelijk is: de gechipte CLI-8 patroontjes in een oude printer zoals de IP4000 -die dus ZONDER chips werkt- steken en ze werken perfect. Zelfs de inktstand -met dank aan de prisma die nog aanwezig is- wordt netjes aangegeven. Alleen de dikke pigmentinktpatroon PGI-5Bk past er niet goed in, tenzij er wat snijwerk aan te pas komt.

  Wil je geen gezeur van chips, probeer nog een IP4000/IP5000/IP6000 of een andere ouder model van Canonprinter die werken met de niet-gechipte BCI-6/BCI-3Bk patroontjes op de kop te tikken, als ze ergens nog te koop worden aangeboden (zeer zeldzaam nieuw, soms nog 2dehands te krijgen). Saillant detail: de printkoppen van de nieuwste gechipte printers zijn exact dezelfde als die in de oudere niet gechipte printers. Zo gebruikt de gechipte IX4000 exact dezelfde printkop als de IP3000 van ondertussen 5 jaar geleden en een van de topmodellen van Canon de Pixma Pro 9000 exact dezelfde printkop als in de oudere niet-gechipte IP8500. Telkens dezelfde printkwaliteit. Nu weer de IP4500 die dezelfde printkop heeft als de IP4300. Conclusie van dit verhaal: Canon heeft enkel "nieuwe" printers op de markt gebracht in een poging zijn melkkoe -de inkt- steeds beter af te schermen. Nu binnenkort de eerste nabouwpatronen voor de CLI-8 op de markt dreigen te komen en Canon de hete adem begint te voelen van deze chippatronen heeft Canon het over een andere boeg gegooid: breng printers op de markt die eigenlijk dezelfde zijn als het vorige model maar verander de firmware en de encryptie zodanig dat het niet meer mogelijk is om -als die namaakpatronen toch op de markt dreigen te komen- om deze te gebruiken. En als dat nog niet lukt, dan hebben ze vast nog een heel legertje advocaten die de namaakbedrijfjes kapot kunnen procederen met hun hele resem aan soms discutabele patenten.

  Dus wees gewaarschuwd !
 • Beste Nelson,

  dank voor je zeer uitgebreide toelichting.

  zelf navullen was ik nog niet aan het denken.. Ik vind de kosten voor het laten navullen bij een bedrijf al laag zat (in vergelijking met de originele cartridges).

  Echter als het echt zo'n kinderspel is. Dan wil ik me er wel aan wagen.

  Als ik het hele verhaal goed begrepen heb kan ik met de pixma 4300 goed vooruit en heb ik geen last van het hele "navul" probleem die de nieuwere modellen hebben.
 • [quote:6892ae7df9="D'acide"]

  Als ik het hele verhaal goed begrepen heb kan ik met de pixma 4300 goed vooruit en heb ik geen last van het hele "navul" probleem die de nieuwere modellen hebben.[/quote:6892ae7df9]

  Ja en nee: je kunt in ieder geval de GEHA tuning kit hiervoor gebruiken, maar aangezien het toch de gechipte CLI-8/PGI-5Bk patronen gebruikt, kan je wel eenvoudig navullen maar geeft de printer na het navullen niks meer aan: dus tijdig navullen is dus de boodschap of je printkop loopt het gevaar op doorbranden als er te lang wordt geprint zonder inkt….. Eventueel kan je dit probleem omzeilen door een CISS aan te schaffen, dan kan je aan de buitenkant zien of de inkt op raakt en dan tijdig na te vullen.
 • hmm..Zo'n CISS systeem wil ik eigenlijk niet gaan gebruiken.

  Ik wil een printer van onder de 125,00 euro. Met gescheiden inktreservoirs.

  Ik wil het liefst niet zelf gaan bijvullen maar laat dit over aan de vulwinkel BITS in Roermond. Ook al besef ik terdege dat het nog goedkoper kan door zelf te vullen.

  Nu lees ik in jouw bericht dat een pixma ip4000 al die problemen niet heeft.
  Echter het nadeel is de verkrijgbaarheid (ik wil geen 2ehands)..

  Dus.. ik ga op zoek naar een nieuwe ip4000… (duimen dat ik er eentje kan vinden)…

  En zo niet. dan ga ik op zoek naar een alternatief.. Het merk maakt me niet uit. Ik heb ook geen speciale wensen (want geen enkele hedendaagse printer is écht slecht). als ie maar makkelijk bij te vullen is door BITS of een andere vulstation.
 • Beste D'acide: als je nog een IP4000 of een IP5000 op de kop kunt tikken, dan kan je al patroontjes krijgen voor rond de € 0,75 per stuk en dat is al gauw 12-15x goedkoper dan een origineel patroon en dat MET behoud van de inktstandweergave ZONDER enige beperking. Zodra de inkt op dreigt te raken krijg je met die namaakpatronen netjes een waarschuwing dat de inkt bijna op is en dat je de desbetreffende kleur op tijd moet vervangen. Hoewel ik nooit problemen heb gehad met die namaakpatroontjes, vind ik persoonlijk de kleurweergave teleurstellend en vervagen de kleuren in de felle zon nogal snel. Navullen van de originele patronen met een goede kwaliteit navulinkt levert dramatisch veel betere kwaliteit op en ook een zeer goede lichtbestendigheid. Je moet eens navragen bij BITS welke navulinkt ze gebruiken, want er is nogal een enorm verschil in kwaliteit. Ik gebruik een navulinkt uit de USA die zelfs mooiere kleuren en kleurgamut weergeeft dan de oorspronkelijke Canoninkt gecombineerd met een uitstekende lichtbestendigheid. Niet goedkoop, maar een zeer goede kwaliteit.

  Met die nieuwere CLI-8 patroontjes kan je weliswaar namaakpatroontjes kopen die vreemd genoeg al ten eerste 2x of meer kosten dan een namaak BCI-6 patroontje (wat gelukkig nog goedkoop is, maar ten tweede moet je gaan prutsen met het overzetten van die chip op de nieuwe patroon. In het beste geval zit er op die namaakpatroon een uitsparing waar je de chip er eenvoudig in kunt schuiven anders moet je heel secuur te werk gaan met plakband of lijm(pistool) of anders krijg je foutmeldingen in je printer omdat de chip niet meer goed herkend worden.
  En als je pech hebt is de chip na het gepruts gewoon kapot en mag je weer 12 euro neertellen voor een nieuwe patroon, zelfs als je navult want die chip is essentieel zelfs als je navult……. Navullen is minder riskant als het goed wordt gedaan omdat je dan niet hoeft te gaan prutsen aan de chip zelf met gevaar op kapot gaan van de chip of dat je bij het overzetten de chips door elkaar haalt en dan moet gaan puzzelen welke chip op welke patroon moet zitten. Kortom: een zeer onhandig gedoe als je wilt navullen.

  Of je moet enkel originele patroontjes gaan gebruiken voor 12 euro per stuk, maar ook dan zijn de originele (niet-gechipte) BCI-6 patronen veel gebruiksvriendelijker, want ik hoor zeer regelmatig problemen met de chip op de CLI-8 patronen, resulterend van foutmeldingen dat er 2 patronen van dezelfde kleur geïnstalleerd zijn of dat de patroon plotseling leeg is geworden (terwijl er nog voor 2/3 inkt in het patroontje zit) of erger nog: dat er een onbekende fout is opgetreden met de chip met als gevolg dat je de hele reeks moet vervangen om te kijken welke chip de oorzaak is, want de printer werkt alleen als alle chips aanwezig zijn en dan wordt het 4 x 12 + 1x 14 is ruim 60 euro voor een hele reeks patroontjes en dat terwijl je niet eens behoorlijk hebt kunnen printen. Canon is blij :-? !!!
 • Ha, dacht ik, nu krijg ik een lijst te zien van printers die goed bevallen.
  Nee hoor, even wordt een HP gemeld en verder is het alles Canon wat de klok slaat. Ik heb ZEER slechte ervaringe met (het merk) Canon, niet alleen wat betreft een printer, die ik vorige week in de vuilnisbak heb gekieperd, maar ook met een foto camera.
  Kan iemand een lijst(je) geven voor een eenvoudige printer (dus geen Canon) met gescheiden inktp. ??
  De keus in dit land (Mozambique) is maar zeer beperkt dus vandaar….
  MVG perloc
 • Bese Perloc, jammer dat je slechte ervaringen hebt met Canon, maar ik ben daar zeer tevreden mee ook met mijn digitale reflexcamera. Nu zeg je wel dat je in Mozambique woont: hoe is het klimaat daar qua luchtvochtigheid ? Ik weet dat de Canonpatroontjes bij langdurig staan zeer snel uitdrogen, waardoor de inkt kan indikken en dus resulterend in het snel verstopt raken van de printkop. Dit geldt nog meer voor Epson printers. Dit komt omdat de CLI-8 patronen bovenaan een beluchtingsopening hebben waardoor er atmosferische uitwisseling mogelijk is. Als het extra droog is, gaat de verdamping natuurlijk razendsnel.

  Wat misschien voor jouw situatie een ideale printer is een HP printer die gebruik maakt van de individuele HP 363 patroontjes (met vivera inkt). Want daar kan je zelfs speciale resettable patronen voor komen die na navullen en de printer even aan/uit weer automatisch weer vol aangeven. Maar ik heb de prints ervan al gezien: een goed werkende Canon (zeg het maar voor de zekerheid bij en dus niet in jouw geval een foutief exemplaar) geeft nog altijd een veel beter en minder korrelige afdruk dan een HP :wink: .

  Trouwens, welke Canon printer (model) heb je gehad ? En heb je al geprobeerd er een rechtstreeks uit Europa of Japan te importeren ?
 • Ik zie dat ik specifieker moet zijn wat betreft die Canon (S400) printer. Die heb ik op een goede recentie na lang zoeken gevonden in Maputo, 1200km van mijn woonplaats Beira. Van het begin af aan heeft het eindeloos gestof, geveeg en gezuig van de printer na aanzetten mij ge-ergerd. Dat duurt inderdaad vele, vele seconden voordat de printer eindelijk kon gaan printen. Maar ook vaak tussendoor gebeurde dat. En als je de klep opendeed kreeg je weer hetzelfde voordat de houder naar het midden schoof om te kunnen verwisselen.

  De temperatuur is in dit land altijd hoog, > 16º (koudste in koele seizoen en 'snachts) en 6 maanden van het jaar > 30º. Ik woon vlak aan zee en vrijwel altijd zeewind dus hoge luchtvochtigheid.
  Ik had drie houders (kleur heeft 4 cardridges), z/w, kleur, foto die om de havenklap verstopt zaten. Na verloop van tijd (jaren) twee van de drie verstopt en niet meer te activeren. Alleen foto bleef het nog een tijdje doen, maar printte op fotosnelheid. Leuk als je een draftje van een pagina of tien nodig hebt. Nog een ergernis was dat je foto met de hand moest instellen en je niet, b.v. op z/w instelling kon afdrukken. Het wisselen van de houder was ook een ergernis. Pas na vele malen inzetten, eruithalen, weer erinzetten wat friemelen en ja hoor, nu accepteerde hij de houder na geklop……

  Vorige week printte die nog maar (z/w met foto instelling) voor de helft en dus kreeg onleesbare letters. In de vuilnisbak.
  Ik geef toe dat er niet erg veel mee geprint werd.

  Ik druk geen foto's af dus wat korreliger is niet zo erg. Dank voor je waardevolle tip. Zal kijken of er een te koop is met de Vivera inktpatronen.
  MVG perloc
 • Beste perloc, nu heb ik wel een vermoeden dat jouw printer een aftands exemplaar is dat er al een tijdje (jaren ?) heeft gestaan in een ongunstige bewaaromgeving. Feit is wel dt de S400 al een heel oud model is dat al lang niet meer gemaakt wordt. Een groot voordeel: hij gebruikt de niet gechipte BCI-3 patroontjes (hiep, hiep hoera !).

  Ik weet nu niet: gebruik je originele of namaakpatroontjes ? Als je de originele gebruikt, raad ik je aan om de verbeterde BCI-6 patronen te nemen (is backwards compatibel) aangezien de bouw aanzienlijk verbeterd is in het sponsgedeelte (dubbele densiteit spons met buffering) en een verbeterde inktkwaliteit dat veel beter bestand is tegen vervagen door zonlicht.

  Het probleem van een slechte herkenning is bijna altijd te wijten aan een slecht contact tussen printkop (die gouden contactjes) en de contacten op de printslede achteraan. Probeer eens wat contactspray te sprayen op beiden of anders met een gom (potlood) de contactjes schoon te wrijven (wel opletten met de gomdeeltjes !). Het kan natuurlijk dat de printer een klap heeft gekregen ergens (opslag, transport), waardoor de printkop niet meer goed contact maakt, met alle gevolgen vandien.

  Heb je al een nozzle check uitgeprint (via de servicemenu van de printerdriver: controleraster printkop) en zitten er gaten in het patroon ? Als er gaten in zitten kan het zijn willekeurig zijn (verstopte gaaatjes, dus prinktop reinigen) of er zit een bepaald regelmatig patroon van lege plekken erin (dan is het contactprobleem, dus gom of contactspray !).

  Als de inkt er na een softwarematige reiniging nog niet goed uitkomt, kan je de printkop er eens uitnemen en dan met een busje perslucht een paar stoten geven op de ronde inktfilteringangen (waar de patroontjes op rusten) zodat de inkt eruit geduwd kan worden (wel papier eronder houden !!!), zoniet: telkens per keer een druppel alcohol 70% (eventueel vermengd met een paar druppels ammonia) erop en laten indringen en weer een stoot met de persluchtbus. Dit moet je een paar keer achter elkaar doen, nadien printkop terug in de printer met de patroontjes erop en nog een softwarereininging uitvoeren om de resten alcohol/vuil eruit te drukken.

  Nog een tip: kijk eens in de gele patroon of de magenta of de inkt misschien nog goed vloeit in de inktkamer: zit er misschien stukjes gelei-achtige deeltjes erin ? Zo ja: weggooien die boel !
 • Dank je voor je goede adviezen, maar de printer ligt inmiddels op de vuilnisbeld. Dat is niet zo heel waarschijnlijk want dit soort dingen ligt maar even op straat of iemand heeft het al meegenomen. We hebben hier universele vuilnisbakken en van vuilscheiding hebben ze nog nooit gehoord. Buiten dat, ik heb 25 jaar ervaring met computerzaken (en andere electronica) dus ik ken alle trucs voor slechte kontakten.
  De printer is inderdaad al een paar jaar oud, dus was in ieder geval toe aan vervanging. Maar ik blijf erbij, geen Canon meer, want ook slechte ervaringen met een Canon camera. Die ging binnen een jaar defect. Garantie? Vergeet maar hier. Niet goed, geld weg.

  Het zal wel een HP worden maar zoals gezegd, het aanbod is hier maar zeer beperkt. (En duur, en nóg duurder als je iets importeert!! Dat is een van de nadelen hier te wonen.)

  Nogmaals dank, MVG perloc
 • [quote:f57f1918dd="Nelson Lau"]Opgelet voor de IP4500. Probeer eerst de IP4300 op de kop te tikken als dat nog mogelijk is. Reden: de GEHA tuning kit dat een werkend alternatief is voor de Canon CLI-8/PGI-5Bk patronen met een werkende chip om de inkstand weer te geven schijnt niet te werken op dit systeem. Canon heeft deze nieuwere printer (zoals Epson sinds april dit jaar heeft gedaan met zijn printers) voorzien van een afwijkende firmware om een hak te zetten voor mogelijke alternatieven, zoals de GEHA tuning kit en naar het schijnt zeer binnenkort de eerste werkende chipnabouwen voor de CLI-8/PGI-5Bk patronen. Cartridgeworld Duitsland is het eerste navulbedrijf dat geresette CLI-5/PGI-5Bk patronen verkoopt tegen de helft van de prijs van een nieuwe Canonpatroon.

  Als je gebruik wilt maken van deze alternatieve mogelijkheden weet dat de IP4500 niet zal werken met deze tuning kit en naar alle waarschijnlijkheid ook niet deze namaakpatronen ! Ik heb deze informatie van het duitse druckerchannel.de kunnen halen.

  In feite is de IP4500 niks anders als een "verbeterde"IP4300 (wat extra blabla, meer flashy software, wat sneller misschien…..) en een sterkere en afwijkende versleuteling voor de chips :cry: .[/quote:f57f1918dd]

  Hoi, nadat ik je tips had gelezen wilde ik ook een ip4300 ipv een
  ip4500 kopen, maar deze zijn geen all in one, dus heb ik gekeken
  welke ook met dezelfde inktpatronen werkt, en heb ik mijn oog op
  de mp520 laten vallen, en de vraag is dan ook, werkt daar de
  geha tuning kit ook op?

  Ik heb even de inktpatronen van 3 printers vergeleken,
  en dat was van mijn 7 jaar oude HP T65 officejet, en de
  HP psc2410 (+- 3,5 jaar oud), en de huidige Canon mp520.

  origineel
  HP psc2410 0,78 per ml zwart, en 1,41 per ml kleur
  HP t65 officejet 0,53 per ml zwart en 0,91 per ml kleur
  Canon mp520 0,48 per ml zwart en 0,88 per ml kleur

  compatible
  HP psc2410 0,50 per ml zwart, en 0,79 per ml kleur
  HP t65 officejet 0,34 per ml zwart en 0,57 per ml kleur
  Canon mp520 0,12 per ml zwart en 0,23 per ml kleur

  Hieruit blijkt dus dat de Hp psc met kleine patronen scheeuwend
  duur zijn tov de canon me de losse kleuren, en dat zal wel voor
  alle printers zo zijn die met die met de kleine 3 in 1 kleur werken,
  dus kan ik iedereen wel aanraden om eerst uit te zoeken
  wat voor partonen een printer gebruikt, en dan het bedrag dat ze
  kosten delen door het aantal ml ze bevatten, dan weet je meteen
  welke de voordeligste is.
  Voor de dhz navullers is het natuurlijk een ander verhaal, want die
  dienen te kijken naar welke patronen het makkelijkst hervulbaar zijn,
  en dan nog (herhaaldelijk) werken ook.

  Als laatste zou het helemaal niet verkeerd zijn als er een topic
  word geopend waar alle inktprijzen per ml per type printer werd
  vermeld, want het is wel erg (bewust?) verwarrend met al
  die verschillende inhouden en diens prijzen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.